Ciorba de vitel, cu legume si tarhon

de 3retetemerisor
4832 vizualizări

Este o ciorbita foarte buna, dulce-acrisoara!
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg carne de vitel cu os
  • 2 cepe galbene
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/4 radacina telina
  • 10 pastai de fasole galbena
  • 1 ceasca boabe de mazare(congelata)
  • 1 ardei rosu, de la congelator
  • 2 rosii
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 l apa
  • 1 ou
  • 2 linguri otet de mere

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Portionam carnea si o spalam bine.
Punem un vas cu apa si putina sare pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam carnea in el.
Lasam carnea sa fiarba 10-15 minute pana incepe sa se patrunda la testul cu furculita si inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam apoi legumele curatate, spalate si taiate cubulete(mai putin mazarea si ardeiul rosu care sunt congelate).
Cand morcovul si pastarnacul incep sa se patrunda, adaugam si mazare si ardeiul rosu, apoi peste cateva minute rosiile decojite si taiate.
Gustam ciorba si o potrivim de sare si presaram tarhonul.
Dupa zece minute de la adaugarea rosiilor, batem oul, adaugam otetul si le amestecam cu putina ciorba fiarta, apoi le adaugam in ciorba de pe foc, amestecand cu o spatula sa se imprastie uniform.
Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Ciorba-vite-legume-tarhon-1 Ciorba-vite-legume-tarhon-2

Ciorba-vite-legume-tarhon-3 Ciorba-vite-legume-tarhon-4

Ciorba-vite-legume-tarhon-5

Pofta buna!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

4 comentarii

Anonim 5 decembrie 2014 - 12:40

Foarte frumoasa prezentarea! Cred ca ciorbita este delicioasa! Felicitari!

Răspuns
Maria Udrea 5 decembrie 2014 - 13:41

Multumesc frumos, pentru vizita si apreciere!

Răspuns
simonacallas 9 decembrie 2014 - 18:19

Grozav de bine arata! As manca oricand o ciorba facuta de tine 🙂

Răspuns
Maria Udrea 9 decembrie 2014 - 18:55

Multumesc, Simona, ma magulesti! Te-as primi oricand, cu drag, la masa mea! >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: