Friptura de porc, macerata in bere neagra

de 3retetemerisor
1853 vizualizări

Ideea acestei retete am preluat-o de la bucatarasul Bya, numai ca eu am ales sa marinez carnea in bere, apoi am preparat-o la cuptor.
A iesit foarte frageda si delicioasa!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 kg pulpa de porc
  • 1 doza bere neagra
  • 1 plic amestec de condimente Kotanyi
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura miere poliflora
  • 1 lingura apa calduta

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Portionam carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele, apoi o asezam intr-un vas si turnam berea peste ea.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-1
Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune.
Eu am tinut-o de seara pana dimineata.
Scoatem carnea din bere, o clatim usor cu apa rece, apoi o condimentam pe toate partile cu condimentele pentru friptura de porc de la Kotanyi.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-2
O asezam intr-un vas cu capac, turnam uleiul peste ea si dam vasul la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade, sau pana cand carnea este bine facuta, atunci cand o gustam.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-3
Carnea se va inabusi rapid, lasand suficient lichid, cat sa fie bine acoperita, datorita berii care a patruns in ea.
Din cand in cand o mai amestecam in vas sa se prepare uniform pe toate partile.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-5
Intr-un bol diluam mierea cu putina apa calduta si adaugam pasta de rosii.
Amestecam bine pana totul devine un sos omogen.
Scoatem vasul din cuptor, scurgem lichidul din el, iar carnea o trecem intr-o sita, pentru a se scurge si ea bine.
Trecem fiecare bucata de carne prin amestecul de miere si pasta de rosii si asezam din nou bucatile de carne in vas.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-6
Acoperim vasul si il introducem la cuptor.
Mai aprindem cuptorul pentru 5 minute, dupa care lasam vasul in cuptor 10-15 minute sa patrunda sosul in carne.
Friptura-porc-macerata-bere-neagra-7

Servim carnea alaturi de cartofi si muraturi.

Friptura-porc-macerata-bere-neagra-8

Pofta buna!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: