Fursecuri cu ciocolata si aroma de menta

de 3retetemerisor
6063 vizualizări
Fursecuri cu ciocolata si aroma de menta

M-au cucerit pe deplin, aceste minunate fursecuri cu ciocolata si aroma de menta!

M-au ademenit fetele de pe bucataras cu tot felul de retete de fursecuri, asa ca am zis sa nu ma las nici eu mai prejos.
Credeam ca o sa migalesc mult la ele si de aceea eram rezervata, dar s-a dovedit a fi mai simplu decat ma asteptam.

Reteta in sine este una clasica, doar ca am pus cantitatile asa cum am considerat eu din experienta.
Sincer sa va spun, ma dispera retetele acelea unde vad: 225 gr, 125 gr si etc. :))))))
Eu le rotunjesc si nu dau gres.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 gr ciocolata(Uvertura de cacao de la LIDL)
  • 75 gr zahar
  • 2 oua
  • 200 gr faina
  • 50 gr unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 2 lingurite esenta de menta
  • zahar pudra

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ciocolata

Rupem ciocolata si o punem intr-un vas mai micut, impreuna cu untul.

Fursecuri-ciocolata-aroma-menta-1

Scufundam vasul in alt vas cu apa si le punem pe foc.
Cu o spatula, amestecam in vasul cu ciocolata, pentru a se omogeniza ciocolata si untul in timpul diluarii acestora.
Scoatem vasul cu ciocolata din cel cu apa si il dam la rece, dar nu lasam sa se raceasca de tot, atat cat sa suporte degetul la test.

Preparare fursecuri cu ciocolata si aroma de menta

Spargem ouale intr-un bol, adaugam putina sare si zaharul si le mixam energic pana la topirea zaharului.
Eu zaharul il rasnesc inainte, pentru a reduce din timpul mixarii.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam pana se omogenizeaza bine totul, apoi adaugam ciocolata topita si esenta si amestecam bine cele doua compozitii.

Fursecuri-ciocolata-aroma-menta-2 Fursecuri-ciocolata-aroma-menta-3

Acoperim vasul co o folie si il dam la frigider pentru 1-2 ore, dupa care formam, cu mainile uscate, bilute cat o nuca pe cate le tavalim prin zahar pudra si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Fursecuri-ciocolata-aroma-menta-4 Fursecuri-ciocolata-aroma-menta-5

Daca aluatul incepe sa se lipeasca de maini, ceea ce este si normal, vom spala mainile si le vom usca, periodic.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 15 minute.
Fursecurile vor creste, dar nu prea mult si se vor crapa in timpul coacerii, ceea ce le va da un aspect placut.

Fursecuri-ciocolata-aroma-menta-6 Fursecuri-ciocolata-aroma-menta-9

Sunt delicioase si se simte puternic aroma de menta.
Mie mi-au iesit 40 de fursecuri cu ciocolata si aroma de menta.
Spor la lucru si pofta buna la final! 🙂

Fursecuri-ciocolata-aroma-menta-7

 

 [/preparare]
Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

4 comentarii

simonacallas 18 decembrie 2014 - 6:46

Simple si de mare efect. Imi plac mult fursecurile cu acest aspect, ca de pamant insetat 🙂

Răspuns
Maria Udrea 18 decembrie 2014 - 6:52

Daaa, imi place comparatia! :X

Răspuns
Diana 23 decembrie 2014 - 10:56

Foarte faina ideea cu menta. Cioco cu menta este una din combinatiile mele preferate. De fursecuri stiu ca-s bune ca le-am facut si eu doar ca ale mele au fost cu gust de portocala :). Frumoasa si prezentarea. 😉

Răspuns
Maria Udrea 23 decembrie 2014 - 12:06

Ador combinatia de ciocolata cu menta, am inceput sa ii obsedez pe ai casei cu combinatia asta prin cremele de la prajituri mai ales.
Te pup si te imbratisez cu drag! Sa ai sarbatori frumoase!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: