Fursecuri cu fulgi de ovaz si nuca de cocos

de 3retetemerisor
4894 vizualizări

Daca tot este vremea fursecurilor, m-am inscris si eu in clubul celor care le prepara 🙂
Inspiratia mea: Ina – bucataras.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 250 gr unt de calitate(85%)
  • 2 oua medii
  • 300 gr fulgi fini,de ovaz
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar cu scortisoara
  • 120 gr faina
  • 120 gr nuca de cocos
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic praf de copt

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Untul, tinut la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga ouale, praful de sare si zaharul cu scortisoara si se omogenizeaza bine compozitia.
Adaugam apoi, pe rand, fulgii de ovaz, nuca de cocos si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Puneti praful de copt peste o parte din faina, nu peste toata, pentru ca s-ar putea sa nu fie nevoie sa adaugati intreaga cantitate de faina pe care am scris-o eu la ingrediente.
Depinde de tipul de faina pe care il folositi.
Eu, de obicei, folosesc faina macinata la tara din grau propriu.
Dupa ce omogenizam bine compozitia, acoperim vasul si il lasam la loc racoros pentru 30 de minute, apoi, luam cate o lingura din aluat si formam fursecurile pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptor pentru maxim 15 minute, sau pana cand fursecurile devin aurii pe margine.

Fursecuri-fulgi-ovaz-nuca-cocos-1 Fursecuri-fulgi-ovaz-nuca-cocos-2

Mie din aceasta compozitie mi-au rezultat 40 de fursecuri.
Spor si pofta buna!

Fursecuri-fulgi-ovaz-nuca-cocos-3

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

4 comentarii

Alina Vicu 22 decembrie 2014 - 6:24

Sunt prima! Vreau portie dubla din bunatatile astea. :*

Răspuns
Maria Udrea 22 decembrie 2014 - 6:39

Bun venit, Alina! Hai ca pun si de-o cafea sau ceai, ce vrei tu! :-*

Răspuns
simonacallas 22 decembrie 2014 - 18:45

Sunt adorabile fursecurile tale, brava! <3

Răspuns
Maria Udrea 22 decembrie 2014 - 19:02

Sunt tare bune si aromate, au fost preferatele baietilor! <3

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: