Saratele preparate la aparatul de gofre

de 3retetemerisor
16345 vizualizări

V-ati saturat de dulce si vreti ceva sarat, sau, sunteti pe cale sa aruncati niste branza mai veche de prin frigider?
Va prezint varianta mea de saratele preparate la aparatul de gofre, sau vafe, bune de servit alaturi de un pahar cu bere, sau, ca in cazul meu, o cana de iaurt.

Nu am avut forma de saratele, dar le-am copt foarte bine in forma de gofre, insa pot fi coapte si in tava, la cuptor.
Eu am vrut sa aiba acea forma cu patratele pe care o are aparatul de gofre.


[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 gr branza telemea mixta, sarata
  • 150 gr unt
  • 600 gr faina
  • 2 oua
  • chimen

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cât de simplu se preparaă aceste Saratele preparate la aparatul de gofre!

Dam branza pe razatoarea mare, sau pur si simplu o strivim cu o furculita pe platou.
Eu am strivit-o pentru ca a mea era tare veche si se sfarama.
Taiem untul cubulete si il adaugam peste branza.

Adaugam ouale si presaram din belsug, chimen, apoi omogenizam compozitia cu mana.

Incepem sa incorporam treptat faina si ne oprim cand aluatul nu se mai lipeste me maini.

Acoperim aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute. Apoi formam bilute, pe care le intindem cat este orificiul formei de gofre.
Introducem aparatul in priza si setam butonul la maxim. Cand ledul verde ne avertizeaza ca s-a incins, plasam aluatul in interios si presam bine.

Avem grija sa nu iasa saratelele prea groase. Dar nici prea subtiri, pentru ca le va separa forma in inimioare, sau patratele, dupa cum aveti forma.
In timpul coacerii, nu mai bagam in seama ledul verde, lasam saratelele in forma pana cand se vor rumeni frumos si uniform.
Ridicam capacul din cand in cand si ne uitam la ele.

Eu am sacrificat prima saratea, gustand-o sa vad daca este coapta.
Aproximativ 5-6 minute a durat coacerea la prima saratea, apoi s-a scurtat timpul.
Din aluatul meu au rezultat 14 saratele.
Dupa cum am spus, se pot coace si la cuptor, modelandu-le in diferite forme, rotunde sau bastonase.
Daca alegem sa le coacem la cuptor, le putem unge cu galbenus de ou pe deasupra.

[/preparare]

Saratele-1 Saratele2 Saratele-preparate-la-aparatul-de-gofre-3 Saratele-preparate-la-aparatul-de-gofre-4 Saratele-preparate-la-aparatul-de-gofre-6

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

2 comentarii

simonacallas 26 decembrie 2014 - 7:34

Ooo, chiar am pofta de ceva sarat, mi-ai dat o idee grozava 🙂 Ce bine arata, si au chimen cum imi place mie 🙂 Sarbatori fericite! :*

Răspuns
Maria Udrea 26 decembrie 2014 - 8:23

Simona, sincer mi s-a facut lehamite de atata dulce :)))
Sarbatori fericite si la casa ta!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: