Chiftele cu amestec de legume si carne

de 3retetemerisor
10210 vizualizări
Chiftele cu amestec de legume si carne

Chiftelele sunt preferatele baietilor mei, iar eu, ca reteta de baza am aceste chiftele cu amestec de legume si carne.

Combin carnea tocata cu legume in proprortie de 1:1.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg carne tocata(porc+ vita)
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 2 oua
  • un praf cimbru
  • un praf busuioc
  • un praf piper
  • sare dupa gust
  • 200 ml ulei pentru prajit

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ingredientele pentru chiftele cu amestec de legume si carne

Carnea tocata trebuie sa fie si cu putina grasime pentru a nu iesi chiftelele prea uscate, de aceea eu combin vita cu porc.

Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le maruntim in robot, apoi le adaugam peste carnea tocata.
Curatam morcovii si cartofii, ii spalam, ii trecem si pe ei prin robot, apoi ii scurgem bine de zeama, presandu-i in maini si ii adaugam peste carnea tocata.
Asezonam compozitia rezultata cu condimente si sare, adaugam cele doua oua si omogenizam bine totul.

Eu nu folosesc faina, pesmet sau paine, decat rareori.

Preparare chiftele cu amestec de legume si carne

Intr-o tigaie sau tuciulet cu peretii mai inalti, punem uleiul la incins.
Formam chiftelele de marimea unei mingi de ping pong si le scufundam in uleiul incins.

Le intoarcem de pe o parte pe alta, in timpul prajirii si le lasam pana se rumenesc bine, la foc mediu spre mare.
Le scoatem intr-o sita, sau pe prosoape de hartie absorbante, le lasam sa se scurga de grasime si le servim calde cu mustar.

Pofta buna!
[/preparare]

Chiftele-amestec-legume-carne-1 Chiftele-amestec-legume-carne-2 Chiftele-amestec-legume-carne-3

Chiftele-amestec-legume-carne-5 Chiftele-amestec-legume-carne-7

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

4 comentarii

simonacallas 29 ianuarie 2015 - 10:59

Doamne, ce bine arata si ce pofta mi-ai facut (emoticon care saliveaza) 🙂 Exact la fel fac si eu chiftelutele, doar ca mai adaug un pic de patrunjel tocat – cred ca am ramas cu reteta asa de la mama 🙂 Si noua ne plac mult, nu le-am facut niciodata altfel decat cu carne in amestec, din aceleasi motive pe care le-ai descris si tu 🙂

Răspuns
Maria Udrea 29 ianuarie 2015 - 11:31

Simona si eu adaug uneori patrunjel tocat 🙂 Pup si multumesc de vizita si apreciere!

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 29 ianuarie 2015 - 17:59

Nu am facut de foarte mult timp.Mi-ai facut o pofta de zile mari cu ele.

Răspuns
Maria Udrea 29 ianuarie 2015 - 21:42

Eu fac deseori, ca sunt preferatele baietilor. Pup, Mihaela!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: