Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza

de 3retetemerisor
3500 vizualizări
Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza

Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza, este cu siguranta printre ciorbele preferate ale românilor.

Pe timpul iernii, ne place sa acrim ciorbele cu zeama de varza, ca doar avem din belsug, si ies tare bune.

Insa exista mai multe metode de acrire a ciorbei de perisoare cum ar fi: borsul, zeama de lamaie, otetul, bulionul de rosii, sau bulionul de fructe verzi.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru perisoare:
  • 1kg carne tocata(vita+porc)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca orez(120 ml)
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf piper
  • 1 praf cimbru
  • Pentru supa:
  • 3 l apa
  • 1 l zeama de varza
  • 3 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei rosu(eu am pus de la congelator)
  • tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ingredientele pentru ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza

Punem apa la fiert.
Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata.
Curatam spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge punctul de fierbere.
Ardeiul il vom adauga mai tarziu.

Pregatim perisoarele

Trecem carnea prin masina de tocat impreuma cu ceapa, presaram peste amestec, sare, piper si cimbru, apoi adaugam orezul si ouale si omogenizam.
Cand legumele din vas incep sa se patrunda usor, formam perisoarele de dimensiunea unei nuci,

Preparare Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza

Scufundam perisoarele in vasul cu legumele care deja sunt usor patrunse.
Lasam perisoarele sa fiarba aproximativ 20 de minute, la foc mediu si acoperind vasul, dupa care adaugam zeama de varza, apoi ardeiul taiat cubulete si tarhonul.
Eu pun tarhon din belsug, pentru ca imi place aroma lui, deci pun cat sa fie presarat pe toata suprafata vasului, nu pot da o cantitate exacta.
Mai lasam ciorba sa fiarba 15-20 de minute, dupa care o gustam si o mai asezonam cu sare, daca mai este cazul, apoi stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Eu in ciorbele acrite cu zeama de varza, nu mai adaug rosii, dar am vazut ca altii adauga.
Servim ciorba fierbinte, alaturi de o ceapa rosie, sau alaturi de ardei iute.

Ciorba-perisoare-zeama-varza-1 Ciorba-perisoare-zeama-varza-2

Ciorba-perisoare-zeama-varza-3 Ciorba-perisoare-zeama-varza-5

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

simonacallas 27 ianuarie 2015 - 14:28

Minunata ciorbita, brava! Acrita cu zeama de varza ca la mama, yami <3 🙂

Răspuns
Maria Udrea 27 ianuarie 2015 - 16:16

Tare buna iese cu zeama de varza! Pup, Simona!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: