Pentru prepararea tagliatelelor, punem intr-un vas, pe foc, apa cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba, adaugam tagliatelele.
Le lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi stingem focul si le lasam in apa, pana cand este gata si sosul.
Pentru sos, amestecam intr-un vas, zacusca cu sucul de rosii si punem vasul la foc mediu.
Cand sosul incepe sa fiarba, scufundam chiftelele in el, acoperim vasul sa se inabuse bine chiftelele si il lasam pe foc aproximativ 10 minute, dupa care adaugam usturoiul curatat si presat, amestecam sosul, il gustam si il mai asezonam, daca e cazul, cu sare si condimente.
Eu nu am mai adaugat nimic, mi-a placut gustul rezultat din amestecul de zacusca si suc de rosii, la care si-a mai adus aportul si gustul chiftelelor.
Mai lasam vasul pe foc 5 minute dupa adaugarea usturoiului, apoi il dam deoparte si adaugam patrunjelul verde, tocat.
Servim tagliatelele cu chiftelele in sos, alaturi de muraturi sau salata de legume.
Este o mancare simpla, gustoasa si rapid de facut!