Cartofi la cuptor cu legume caramelizate

de 3retetemerisor
10370 vizualizări
Cartofi la cuptor cu legume caramelizate

Acesti cartofi la cuptor cu legume caramelizate, sunt tare gustoasi si satiosi, mai ales serviti cu o salata de legume, sau muraturi!

[ingredients title=”Ingrediente”]
Pentru prepararea cartofilor:

  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf busuioc maruntir
  • 1 praf condimente asortate, razuite
  • 5 catei usturoi

Pentru legumele caramelizate:

  • 1 morcov
  • 1 radacina ptrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 1 praf cimbru
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri otet balsamic

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparam cartofii

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia.

De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara mai rapid decat cei rosii.

Intr-o tava, punem 100-110 ml ulei si rasturnam cartofii feliati in ea.

Ii perpelim de cateva ori prin ulei sa fie unsi pe toate partile, apoi presaram peste ei sare, condimente si busuioc, precum si cateii de usturoi curatati si taiati rondele.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Caramelizam legumele

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, le curatam, le spalam si le razuim cat mai mari. Eu le-am razuit tot cu curatitorul, pentru ca am vrut ca fasiile sa ramana mari.

Ceapa curatata, o tocam julien, la fel si ardeiul.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si adaugam legumele razuite plus ceapa.

Asezonam cu sare, piper si cimbru, acoperim tigaia si o lasam la foc mai moale sa se inabuse legumele usor.

Cartofi-la-cuptor-cu-legume-caramelizate-1 Cartofi-la-cuptor-cu-legume-caramelizate-2

Cand legumele incep sa se inmoaie usor, adaugam si ardeiul, mai lasam cateva minute sa se patrunda si acesta, apoi adaugam zaharul, amestecam usor, iar cand se topeste, adaugam si otetul balsamic.

Amestecam usor legumele, sa se intrepatrunda bine aromele, apoi stingem focul si asteptam rabdatori sa se prepare si cartofii de la cuptor.

Asamblare cartofi la cuptor cu legume caramelizate

Asezam cartofii pe un platou, iar deasupra lor intindem legumele caramelizate.

Ii amestecam usor cu legumele, sa se intrepatrunda gusturile.

Ii ornam cu patrunjel verde sau busuioc verde, daca avem(eu n-am avut, cu toate ca mi l-as fi dorit, data viitoare voi avea.)

Servim acesti deliciosi cartofi la cuptor cu legume caramelizate, alaturi de orice salata de legume sau muraturi.

 

Cartofi-la-cuptor-cu-legume-caramelizate-3 Cartofi-la-cuptor-cu-legume-caramelizate-5

Pofta buna!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

4 comentarii

simonacallas 23 februarie 2015 - 21:24

Arata fantastic <3 <3 Imi plac mult legumele caramelizate, si cartofii la cuptor 🙂

Răspuns
Maria Udrea 23 februarie 2015 - 21:28

Simona si mie imi plac mult! De multe ori fac doar ceapa caramelizata. Te pup!

Răspuns
Diaconta 24 februarie 2015 - 6:40

Ce bine arata mancarea ta,exact ca la mama acasa.
Foarte imbietor.

Răspuns
Maria Udrea 24 februarie 2015 - 7:06

Multumesc, Dia! A avut mare trecere cu mixtul acela de legume caramelizate.

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: