Cartofi natur, reteta clasica

de 3retetemerisor
29416 vizualizări

 

Cred ca e cel mai usor si rapid mod de a prepara cartofii, dupa metoda prajirii, bineinteles.
Eu ii prepar foarte des in aceasta metoda, dar ii mai imbunatatesc deseori cu diverse condimente.
De data aceasta voi prezenta varianta simpla-clasica.

[ingredients title=”Ingrediente”]

 

  • 1 kg cartofi albi
  • apa cat sa fie acoperiti
  • sare dupa gust
  • 100 gr unt(65%grasime)
  • 1 praf piper sau o razatura de condimente amestec
  • 1 legatura patrunjel verde

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in bucati mai mari si mai colturoase.

Ii punem intr-un vas, ii acoperim cu apa, adaugam si 1 lingurita sare si punem vasul la foc mediu pana cand cartofii se vor inmuia, se vor patrunde usor la testul cu furculita.
Nu trebuie sa ii fierbem prea mult ca se vor sfarama.
Inlaturam spuma care se formeaza in timpul fierberii.
Cand consideram ca au fiert suficient, scurgem apa si ii transferam intr-un alt vas, sau ii preparam tot in vasul in care au fiert, nu-i o regula.

Cartofi-natur-reteta-clasica-1 Cartofi-natur-reteta-clasica-2

Taiem untul cubulete si le adaugam printre cartofi.
Presaram si condimente sau piper simplu, sare daca mai este nevoie si patrunjelul verde tocat marunt.
Amestecam usor cartofii cu o spatula de lemn si cu mare grija sa nu-i strivim si acoperim vasul pana la servirea acestora.

Se pot servi ca garnitura la diverse fripturi, sau asa simpli alaturi de branza si rosii.

Cartofi-natur-reteta-clasica-3 Cartofi-natur-reteta-clasica-5

Spor si pofta buna!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

8 comentarii

Alina Vicu 12 februarie 2015 - 13:07

Clar, azi iau pranzul la tine!<3

Răspuns
Maria Udrea 12 februarie 2015 - 13:36

Te astept cu drag, Alina! <3

Răspuns
eater 13 februarie 2015 - 8:31

In aceasta seara clar aceasta va fi garnitura!

Răspuns
Maria Udrea 13 februarie 2015 - 9:25

Simplu si bun, Eater! 🙂

Răspuns
Anonim 14 februarie 2015 - 18:24

salut merisor! imi pare rau dar nu voi scrie despre bunatatile tale pentru ca sunt iritata.
ai aici in dreapta bloguri pe care le putem accesa.
am intrat si eu datorita denumirii, pe floricele de cires.
mai bine proprietara si ar pune floricele de cucuta.
pai ce i asta, foto cu o politiciana, mie putin imi pasa ca e in arest, etc. ce cauta pe un blog culinar asa ceva.
si aici a ajuns mentalitatea unor romani, si aici e vorba, cum am vazut de o doamna? care bata apa in piua pur si simplu cu fantasmografiile ei.
ma simt jignita si revoltata caci am depistat o zicere de a acesteia care se referea la diaspora, ca au plecat ca sclavi si domne mai bine ramaneau in tara sa lupte….
cata marsavie sa opinezi in necunostinta de cauza sau mai grav sa stii dar sa faci o propaganda mincinoasa.
pai romanii au trimis bani multi in tara de ani de zile ajutandu si copiii, rudele, economia romaneasca, pe munca cinstita si grea.
in tara daca miloanele acelea n ar fi plecat ce facea puterea oricare a fost si este? ce facea?
uita te si tu merisor in dreapta si vezi poza elenei udrea cu expresia gest mafiot.
chiar are ce cauta aici la tine?
in spatiul acesta frumos de poveste si in care mai uitam de mizeriile de afara? e ca un gunoi printre blogurile de la colegele tale vrednice acest blog numit floricele de cires?????
asta e, trebuia sa protestez ca nu m am putut abtine.
cozia

Răspuns
Maria Udrea 14 februarie 2015 - 18:53

Cozia, doamna de care zici, face reclama deseori si la retetele noastre, de aceea am adaugat si eu blogul ei in blogroll la mine.
Dar, da, ai dreptate, nu au ce cauta astfel de postari printre blogurile culinare, drept pentru care il voi elimina.
Multumesc de observatie!

Răspuns
simonacallas 14 februarie 2015 - 20:07

Super reteta! Imi plac mult cartofii natur, mai ales cu peste 🙂

Răspuns
Maria Udrea 14 februarie 2015 - 20:11

Daaaa, Simo, cu peste sunt tare buni! <3

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: