Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

de 3retetemerisor
8691 vizualizări

O mancarica usoara si gustoasa, cu legume proaspete.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 morcov
  • 1/2 radacina pastarnac
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 1 fir praz
  • 1 ardei kapia, rosu
  • 5 catei usturoi
  • 200 gr pasta de rosii
  • 100 ml apa
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 2 foi dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 50 ml ulei de masline
  • patrunjel verde

[/ingredients]

Portii: 4;

Timp de preparare: 40 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Adauga aici textul.

Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam.
Radacinoasele le taiem in rondele, sau sferturi de rondele.
Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in farfurie.
Taiem si prazul tot rondele, la fel si cateii de usturoi.
Punem uleiul intr-o tigaie pe foc, iar cand se incinde, adaugam radacinoasele, presaram putina sare peste ele si le invartim de pe o parte pe alta sa se soteze uniform.

Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-1 Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-2

Cand radacinoasele incep sa se patrunda usor, adaugam ardeiul, iar dupa 5 minute adaugam si prazul si rondelele de usturoi si completam cu putina apa.

Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-3 Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-4

Asezonam legumele cu condimente, punand pentru inceput cate un praf din fiecare si foile de dafin.
Acoperim tigaia si lasam legumele sa se inabuse usor, dar urmarim sa nu se inmoaie prea rau sa avem de fapt o fleasca in tigaie, trebuie sa fie usor patrunse.
Adaugam pasta de rosii si o lingurita de zahar, mai completam cu putina apa, amestecam de cateva ori, apoi gustam si mai asezonam daca este cazul cu condimente si sare.

Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-6 Legume-trase-la-tigaie-cu-sos-de-rosii-8

Dupa stingerea focului adaugam patrunjel verde tocat.
Este o mancare tocmai potrivita pentru o cina usoara.

Pofta buna!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

8 comentarii

Haplea 26 februarie 2015 - 18:24

Delicioase si sanatoase!

Răspuns
Maria Udrea 26 februarie 2015 - 18:30

Chiar sanatoase si fara calorii :))

Răspuns
Paula Gafitescu 26 februarie 2015 - 20:52

O mancarica delicioasa de post! Te pup!

Răspuns
Maria Udrea 26 februarie 2015 - 21:11

Da, Paula, ceva bun si usor! Pupici!

Răspuns
Diaconta 27 februarie 2015 - 7:44

Ce bine arata mancarea ta.Si atat de colorata.

Răspuns
Maria Udrea 27 februarie 2015 - 7:52

Multumesc, Dia! Incercam putin regim sa ne abatem de la mancarurile mai grase si cu multa carne.

Răspuns
simonacallas 27 februarie 2015 - 9:59

Delicios de bine arata, frumos colorate si apetisante <3 Cu asa meniu, as tine tot postul 🙂

Răspuns
Maria Udrea 27 februarie 2015 - 10:17

Multumesc, Simona, pentru aprecierile tale! :X

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: