Placinta cu carne de pui si legume mexicane

de 3retetemerisor
9139 vizualizări
Placinta cu carne de pui si legume mexicane

Gustoasa, aspectuoasa si de mare efect aceasta placinta cu carne de pui si legume mexicane!

Ador acest gen de placinte-aperitiv, unde ne putem juca in voie cu ingredientele din interior.
De data aceasta am combinat legumele mexicane si carnea de pui preparata la ceaun.
A rezultat o nebunie in farfurie.

Placinta cu carne de pui si legume mexicane

Placinta cu carne de pui si legume mexicane

Gustoasa, aspectuoasa si de mare efect aceasta placinta cu carne de pui si legume mexicane!… Aperitive Placinta cu carne de pui si legume mexicane European Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • 450 gr foietaj
  • 2 oua
  • 250 gr kefir
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 5 gr praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 450 gr legume mexicane
  • 1 L apa pentru fiert legumele
  • 1/2 lingurita sare
  • pieptul si pulpele de la un pui
  • condimente+sare pentru asezonat carnea de pui
  • 1 lingura untura pentru prajit carnea
  • 2 rosii cherry pentru decor
  • putin cascaval ras
  • chimen

Mod de preparare

Pregatim ingredientele

Tin sa specific despre ingredientele folosite ca sunt achizitionate de la LIDL, mai putin puiul care este de curte.
Aluatul de foietaj il vom lasa sa se dezghete natural, la temperatura camerei.
Punem apa la fiert cu 1/2 lingurita sare si adaugam legumele mexicane, cand apa incepe sa fiarba.
Le lasam la foc mediu 10-15 minute, dupa care le scurgem bine de apa.
Carnea de pui, o asezonam cu condimente(piper, boia de ardei dulce) si sare si o prajim pe toate partile in untura(de fapt o vom inabusi, acoperind vasul cu capac).
Desfacem carnea preparata, dupa oase si o taiem in bucatele mai mici.

Preparare placinta cu carne de pui si legume mexicane

Pregatim un aluat dintr-un ou plus un albus, pe care le mixam cu putina sare, apoi adaugam kefirul si peste el praful de copt, omogenizam bine si incorporam pesmetul si faina.

Peste acest aluat adaugam legumele si carnea de pui si le amestecam bine.

Aluatul va avea textura celui pentru clatite, putin mai gros.
Intindem foietajul pe folia cu care este impachetat si il rotunjim usor, tragand de partile laterale.
Taiem si colturile, apoi imbracam cu el o forma de tarta.
Adaugam in interior si colturile taiate, apoi rasturnam amestecul de ingrediente pentru umplutura si aducem marginile aluatului peste umplutura, pliindu-le frumos.
Taiem rosiile in rondele, apoi rondelele in jumatati si le dispunem frumos pe langa aluat.
Ungem aluatul cu un galbenus de ou, diluat cu cativa stropi de lapte si presaram chimen pe deasupra.

Dam placinta la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, iar la final presaram foarte putin cascaval ras. Nu punem mult, pentru ca ii vom strica aspectul colorat al legumelor.

Este foarte buna placinta cu carne de pui si legume mexicane, atat calda cat si rece si se poate servi cu ketchup.
Pofta buna!

 

Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-2 Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-3 Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-4  Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-6Placinta-foietaj-legume-mexicane-carne-pui-7

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

8 comentarii

Diaconta 6 februarie 2015 - 9:49

Wowwww ce placinta buna ai facut.Si mie imi plac mult placintele sarate.

Răspuns
Maria Udrea 6 februarie 2015 - 9:57

Dia, este a doua oara intr-o saptamana cand o fac si tot nu i-am saturat pe gurmanzii mei. 😀

Răspuns
Laura Nechita 6 februarie 2015 - 10:34

Grozava! Arata extrem de apetisant! Bravo, Merisor!

Răspuns
Maria Udrea 6 februarie 2015 - 11:05

Multzu, Laurici! :X

Răspuns
simonacallas 8 februarie 2015 - 19:03

Dementiala placinta, vreau sa o incerc si eu <3 <3

Răspuns
Maria Udrea 8 februarie 2015 - 20:20

Daaa, e tare de efect! <3 >:D<

Răspuns
Paula Gafitescu 14 februarie 2015 - 20:23

Ce minunatie de placinta! Arata grozav de bine si cred ca a iesit o bunatate. Te pup!

Răspuns
Maria Udrea 14 februarie 2015 - 20:57

Pup si eu Paula! A fost tare buna!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: