Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt

de 3retetemerisor
47252 vizualizări
Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt si untura

Aceasta reteta de Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt, este reteta mea de baza, pe care o prepar cel mai frecvent.
Mie imi place sa ma joc cu aluaturile, asa ca incerc sa le fac din cand in cand si altfel decat la reteta de baza.
In general folosesc ulei+unt, dar de data aceasta am folosit ulei+untura.
Uleiul ajuta aluatul sa fie mai elastic, iar untura are rol de fragezire.
A iesit tare buna!

Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt si untura

Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt

Aceasta reteta de Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt, este reteta mea de… Plăcinte și tarte Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.5/5
( 2 vot(uri) )

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura untura solida(cat se ia in lingura)
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 ml iaurt
  • 500 gr faina
  • 2 lingurite esenta de lamaie

Pentru umplutura:

  • 1 kg mere Ionatan
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar cu scortisoara(de la Dr Oetker)
  • 1 lingura gris

Decor:

  • zahar pudra

Mod de preparare

Pregatim umplutura pentru Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt si untura.

Incepem cu prepararea merelor, pe care le dam pe razatoarea mare, cu coaja cu tot, doar inlaturam cotoarele.
Coaja are dulceata ei aparte si e pacat sa o inlaturam daca merele arata bine la exterior.
Punem merele razuite intr-un vas, pe foc, impreuna cu zaharul, zaharul cu scortisoara si le lasam pana cand se formeaza sirop, apoi le lasam la racit.

Placinta-cu-mere-2

In functie de siropul rezultat adaugam, sau nu, gris. La mine nu a fost cazul sa adaug decat o lingura, dar daca se formeaza mai mult sirop se va mari cantitatea de gris, altfel acest sirop va umezi foaia de aluat, de jos si se va intari in timpul coacerii.
Exista si varianta sa se adauge merele, nesupuse tratamentului termic, dar eu prefer intotdeauna aceasta varianta, pe care o prezint aici.

Pregatim aluatul pentru Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt si untura.

Cat timp merele se racesc ne ocupam de aluat.
Punem intr-un vas, galbenusurile, zaharul, uleiul, esenta si putina sare si le mixam energic pana se omogenizeaza, apoi adaugam untura si iaurtul in care am diluat praful de copt.
Omogenizam din nou compozitia si incepem sa incorporam treptat faina.
Ne oprim din a adauga faina, cand obtinem un aluat nelipicios si usor moale.
Il framantam putin pe masa infainata si il lasam la odihnit 20 de minute, acoperit, pentru a nu prinde crusta la exterior.

Placinta-cu-mere-1

Asamblare si coacere Placinta cu mere si aluat fraged cu iaurt si untura.

Impartim aluatul in doua parti pe care le intindem cu ajutorul sucitorului, cat dimensiunea tavii.
Tava mea a avut dimensiunea de 23/36 cm.
Asezam prima foaie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, intindem merele peste ea si le acoperim cu cea de-a doua foaie.

Dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand foaia de deasupra se rumeneste bine.

Placinta-cu-mere-3

Lasam placinta sa se raceasca usor apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Placinta-cu-mere-5

Este foarte buna, placinta cu mere, iar scortisoara ii accentueaza simtitor gustul!
Spor si pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

21 comentarii

DiaMar bucataria galbena 1 februarie 2015 - 16:39

Vreaaaaaau,imi place mult.

Răspuns
Maria Udrea 1 februarie 2015 - 16:48

Te invit, cu drag, la o portie! :-*

Răspuns
Danutza 1 februarie 2015 - 17:23

Ehee, ai facut asa placinta buna musai sa-ti fac o vizita si sa degust 🙂

Te pup :*

Răspuns
Maria Udrea 1 februarie 2015 - 17:47

Te astept, Danutza! Puuuup!

Răspuns
Victor 1 februarie 2015 - 18:35

E printre preferatele mele, nu refuz aşa ceva niciodată. Plus de asta, poate fi făcută şi de post, nu doar în acest minunat format.
Meri, merg la somn cu gândul la plăcintă şi cu mirosul de scorţişoară dând târcoale viselor. 😀

Răspuns
Maria Udrea 1 februarie 2015 - 19:50

Padre, ma bucur ca ti-a atras atentia placinta mea! 😀 Sper sa visezi frumos si poate intr-o zi vom manca o placinta impreuna, fie ea si de post, ca e buna oricum. >:D<

Răspuns
Maria Udrea 1 februarie 2015 - 19:50

Padre, ma bucur ca ti-a atras atentia placinta mea! 😀 Sper sa visezi frumos si poate intr-o zi vom manca o placinta impreuna, fie ea si de post, ca e buna oricum. >:D<

Răspuns
Diaconta 1 februarie 2015 - 20:58

Chiar mi-e dor de-o prajitura din asta.Minunata!!

Răspuns
Maria Udrea 1 februarie 2015 - 21:10

Dia, unul din baietii mei ar manca zilnic. Multumesc de vizita si apreciere! 🙂 >:D<

Răspuns
Diaconta 2 februarie 2015 - 17:04

Sunt convinsa ca ar manca zilnic.Pana la urma e chiar "inofensiva" prajitura asta :))))

Răspuns
Maria Udrea 2 februarie 2015 - 20:10

Da si nu e prea dulce, mai mult acrisoara 🙂

Răspuns
Lulu Iancu 3 februarie 2015 - 10:29

Placinta e pe gustul meu;bravo Merisor!!

Răspuns
Maria Udrea 3 februarie 2015 - 10:38

Multumesc, Lulu! Ma bucur ca iti place!

Răspuns
Paula Gafitescu 4 februarie 2015 - 6:53

Minunata placinta, si mie imi este dor de ea. Mami o face des insa eu nu prea o prestez acasa. Pot sa servesc tot din farfuria ta, nu? 😀

Răspuns
Maria Udrea 4 februarie 2015 - 9:16

Te-as servi cu mare drag, Paula! Puup!

Răspuns
simonacallas 4 februarie 2015 - 8:57

E super buna si aspectuosa 🙂 Si noua ne place mult placinta cu mere 🙂

Răspuns
Maria Udrea 4 februarie 2015 - 9:17

Dupa cum am mai spus, este preferata unuia din baietii mei, asa ca nu poate mami sa nu-i faca pe plac. 😀 >:D<

Răspuns
rosianelena@gmail.com 8 februarie 2015 - 16:36

Ce frumos arată, cu siguranță că e si tare buna, mi -e dor de această prăjitură cu mere si scorțișoară multa,.

Răspuns
Maria Udrea 8 februarie 2015 - 17:21

Multumesc de vizita, Elena! Sunt tare bune placintele cu mere si nelipsita scortisoara!

Răspuns
Cristina Iuliana Pana 10 martie 2015 - 6:31

Buuunnaaa! :-*

Răspuns
Maria Udrea 10 martie 2015 - 7:05

Buna, Cris, buna! :)))))

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: