Bors de perisoare

de 3retetemerisor
7487 vizualizări

Imi place sa prepar ciorba de perisoare in multe moduri, de fiecare data altfel.
De data aceasta am asezonat-o cu bors, oricum ar fi n-are cum sa nu iasa buna, pentru ca este una din cele mai gustoase ciorbe si este printre preferintele baietilor mei.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru perisoare:
  • 750 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 2 oua
  • Pentru supa:
  • 3 l apa
  • 1 l bors
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 ardei rosii
  • 1 legatura patrunjel

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Punem apa intr-un vas, pe foc.
Curatam legumele si le tocam cubulete.
Le adaugam in apa cand aceasta incepe sa fiarba(mai putin ardeiul).
Adaugam si o lingurita de sare.
Carnea tocata o amestecam cu ceapa trecuta prin masina, orezul si ouale,le asezanam cu piper, condimente, sare si cimbru si lasam amestecul rezultat la odihnit, pana cand vom forma perisoarele.
Cand legumele din supa incep sa se patrunda usor, formam perisoarele cat o nuca si le adaugam in supa.
Le lasam sa fiarba, acoperind vasul cu un capac, pana cand carnea este aproape patrunsa, apoi adaugam borsul si peste cateva minute ardeiul.
Mai lasam vasul pe foc 15-20 de minute, gustam supa si o asezonam cu sare si condimente, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.
Servim acest bors de perisoare, cu ardei iute sau cu ceapa rosie, eu prefer ceapa 🙂
Pofta buna!
bors-perisoare-1 bors-perisoare-2 bors-perisoare-3 bors-perisoare-4 bors-perisoare-5 bors-perisoare-7

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Diaconta 17 martie 2015 - 14:08

Ce imbietor arata,iti vine sa te asezi repejor la masa.Bravo!

Răspuns
Maria Udrea 17 martie 2015 - 14:52

Multumesc, Dia, pentru vizita si apreciere! Trage scaunul aproape! :))))) >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: