Briose aperitiv cu carne tocata si cuscus

de 3retetemerisor
2532 vizualizări
Briose aperitiv cu carne tocata si cuscus

Dupa cum am mai spus, imi place sa-mi surprind placut familia, preparand cate ceva de efect, ca in cazul acestor Briose aperitiv cu carne tocata si cuscus.
Am preparat aceasta mancare si sub forma de budinca, dar sunt mai atractive briosele.
Si in plus, cand imi reuseste ceva, si ca gust si ca aspect, le trec pe o lista speciala, pentru a le prepara si cand am musafiri.

Foarte mult ne-au placut si aceste Briose aperitiv cu carne tocata si multe legume, pe care de asemeni le recomand cu drag!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 250 gr cuscus
  • apa in proportie de 3:1
  • 1 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata
  • 2 cepe mari, galbene
  • 2 morcovi
  • 2 ardei copti, congelati
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr ciuperci conservate
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • condimente: cimbru, busuioc, boia de ardei dulce, piper
  • Pentru ornat:
  • rosii deshidratate
  • frunze de patrunjel
  • cascaval ras

 

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparam mai intai cuscus-ul.

Punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare.
Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa.
Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si il amestecam cu cus-cusul.
Spuma de albus, va aera putin boabele de cus-cus si le va da un aspect mai placut.

Preparam umplutura pentru Briose aperitiv cu carne tocata si cuscus

Curatam legumele si le tocam cubulete.
Punem uleiul la incins si adaugam pe rand, ceapa, morcovul si ciupercile.
Presaram putina sare peste ele si condimente si acoperim vasul sa se inabuse bine.
Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.
Cand se patrund bine, ceapa si morcovul, adaugam usturoiul si ardeiul, mai amestecam de cateva ori si adaugam carnea tocata.
Acoperim din nou vasul si il lasam la foc moale, amestecand din cand in cand sa se asezoneze bine, carnea cu legumele.
Adaugam condimente dupa gust, iar cand carnea este preparata definitiv, adaugam patrunjelul tocat si dam vasul la rece.
Peste carnea tocata si usor racita, adaugam un ou intreg si un galbenus.

Asamblare si coacere Briose aperitiv cu carne tocata si cuscus

Asezam in formele de briose, mai intai cate o lingura de cuscus, apoi cate o lingura de carne tocata si la final acoperim cu cuscus.

Asezam cate o bucata de rosie deshidratata si presaram cascaval ras.
Dam formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

Ornam briosele cu patrunjel verde si le putem servi calde, cu legume proaspete.
Se pot incalzi si la microunde, aceste briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus, dar sunt bune si reci.

Pofta buna!

[/preparare]

Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-1 Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-2 Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-3 Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-4 Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-7 Briose-aperitiv-carne-tocata-cus-cus-6

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

6 comentarii

simonacallas 14 martie 2015 - 12:38

Minunat arata, ca niste bijuterii, felicitari! Eu am gatit o singura data cuscus si mi-a placut, nu stiu de ce nu-l introduc mai des in meniu 🙂

Răspuns
Maria Udrea 14 martie 2015 - 18:51

Multumesc, Simona, pentru aprecierile tale! <3

Răspuns
Victoria P. 14 martie 2015 - 21:54

Excelenta idee! De tinut minte! Arata de minune si sunt extrem de apetisante! Felicitari, Merisor!

Răspuns
Maria Udrea 15 martie 2015 - 5:29

Multumesc, Victoria, pentru vizita si apreciere! <3

Răspuns
Diaconta 15 martie 2015 - 12:36

Cus-cusul imi place,deci categoric imi place ce ai facut tu aici.
Foarte apetisant!

Răspuns
Maria Udrea 15 martie 2015 - 12:59

Multumesc, Dia! Sunt chiar de efect!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: