Cartofi la cuptor cu gogosari in sos de rosii

de 3retetemerisor
12383 vizualizări
Cartofi la cuptor cu gogosari in sos de rosii

Acesti cartofi la cuptor cu gogosari in sos de rosii sunt tare gustosi si sunt de post.
Gogosarii in sos de rosii sunt din cei la borcan, preparati de toamna – vedeți Rețeta Aici!
Se gasesc si in comert.

[ingredients title=”Ingrediente”]
Pentru 2 portii:

  • 5-6 cartofi medii
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • busuioc uscat si maruntit
  • boia de ardei
  • piper
  • 200 gr gogosari in sos de rosii
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 lingurita zahar(optional, in functie de gustul gogosarilor)
  • 3 fire patrunjel verde

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare cartofi

Curatam cartofii, ii spalam si ii feliem pe lung, in 6-8 felii.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei de masline si asezam cartofii in ea.
Ii asezonam cu sare, busuioc, piper si boia de ardei dulce, ii mai perpelim prin forma sa se unga cu ulei cat de cat si pe deasupra si dam forma la cuptor pentru 45-50 de minute la 180 de grade.

Cartofi-la-cuptor-cu-busuioc-si-gogosari-in-sos-de-rosii-1

Preparare sos pentru cartofi la cuptor cu gogosari in sos de rosii

Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste gogosarii in sos de rosii.

Mai adaugam si putin zahar, daca sosul este acrisor si adaugam totul peste cartofii de la cuptor, cand acestia sunt bine rumeniti.

Cartofi-la-cuptor-cu-busuioc-si-gogosari-in-sos-de-rosii-2Cartofi-la-cuptor-cu-busuioc-si-gogosari-in-sos-de-rosii-5

Ii mai lasam la cuptor, maxim 10 minute, sa patrunda sosul prin ei, apoi stingem focul si adaugam patrunjel verde tocat marunt.
Servim delicioasa mancare de post, alaturi de muraturi, sau legume proaspete.
Sa va fie de folos!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

12 comentarii

Dobre Zaira 20 martie 2015 - 14:00

Foarte bine arata, imi lasa gura apa…..

Răspuns
Maria Udrea 20 martie 2015 - 14:29

Pup, Zaira! Sunt tare buni!

Răspuns
Tania Dabu 20 martie 2015 - 14:32

Uite ca mi-ai dat o idee pentru cina. Am ardei din aia la borcan si nici nu am umblat la ei. Sper sa fie buni.

Răspuns
Timea 20 martie 2015 - 14:38

Ce bine arata!

Răspuns
Maria Udrea 20 martie 2015 - 14:41

Tania, ma bucur ca-ti sunt sursa de inspiratie! 🙂
N-au de ce sa nu fie buni ardeii in sos de rosii, eventual ii mai asezonezi cu zahar si condimente.

Răspuns
Maria Udrea 20 martie 2015 - 14:41

Multumesc, Timea! >:D<

Răspuns
Sidonia Toncean 21 martie 2015 - 5:51

Doamne cat de bine arata ! Si daca esti satula, tot iti ploua in gura….

Răspuns
Maria Udrea 21 martie 2015 - 6:07

Te tzuc, Sidy! Multumesc de vizita si apreciere!

Răspuns
simonacallas 21 martie 2015 - 9:07

Delicios si aspectuos, asa cum ne-ai obisnuit 🙂 Felicitari! (y)

Răspuns
Maria Udrea 21 martie 2015 - 9:24

Te imbratisez cu drag, Simo! >:D<

Răspuns
Diaconta 22 martie 2015 - 14:59

Apetisanta mancare!!!

Răspuns
Maria Udrea 22 martie 2015 - 16:18

Pup, Dia!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: