Ciorba de fasole cu ghimbir si tarhon

de 3retetemerisor
7207 vizualizări
Ciorba de fasole cu ghimbir si tarhon

Ciorba de fasole cu ghimbir si tarhon, este o ciorba de post, foarte gustoasa, usor picanta de la ghimbir si foarte aromată de la tarhon.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 750 gr fasole, boabe
  • 5 L apa
  • 2 buc ceapa galbena
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 morcovi mari
  • 4 buc gogosar murat
  • 2 rondele radacina de ghimbir
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sare
  • 1 praf cimbru
  • 1 praf tarhon
  • 3 foi dafin
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 1 legatura patrunjel verde

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ingredientele pentru ciorba de fasole cu ghimbir si tarhon

Punem fasolea in apa la inmuiat de cu seara pana dimineata, apoi fierbem fasolea in doua ape pe care le aruncam dupa ce ating punctul de fierbere.
Clatim bine fasolea si o punem din nou la fiert in 4 l apa.
Curatam radacinoasele, le spalam si le tocam cubulete, apoi le inabusim in uleiul de masline, incins.
Adaugam peste ele putina sare, cimbru si o rondea de ghimbir rasa.

Le lasam la foc mediu pana cand sunt bine inmuiate, apoi le adaugam peste fasolea care intre timp s-a fiert.

Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-1

Preparare ciorba de fasole cu ghimbir si tarhon

Tocam ceapa solzisori si o adaugam peste fasole, atunci cand bobul incepe sa se patrunda usor.
Adaugam si foile de dafin, cealalta rondea de ghimbir, intreaga, gogosarii trecuti prin robot si presaram deasupra cimbru si tarhon, cate o ciupitura.
Lasam ingredientele pe foc sa se imprieteneasca bine gusturile lor, 10-15 minute, dupa care adaugam pasta de rosii, gustam si mai asezonam cu sare daca este cazul si mai fierbem mancarea inca 15 minute la foc incet.
Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-2

Servim ciorba cu ceapa rosie sau cu muraturi.
Eu am avut norocul sa nimeresc o fasole care a fiert destul de repede, daca bobul nu incepe sa se patrunda in primele 20-30 de minute de fiert, se poate adauga in apa un varf cutit de bicarbonat de sodiu, dar nu mai mult.

Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-3 Ciorba-de-fasole-cu-ghimbir-si-tarhon-4

 

Sa avetit spor si pofta buna!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

2 comentarii

simonacallas 11 martie 2015 - 13:55

Delicioasa coirbita, fix pe gustul meu 🙂 Brava, Merisor!

Răspuns
Maria Udrea 11 martie 2015 - 15:01

Multumesc, Simona! chir e pe placul intregii familii, aceasta ciorbita!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: