Este prima data cand fac ciorba de varza proaspata cu afumatura de porc, si am fost incantata la maxim de gustul ei.

In zona noastra varza se gateste doar ca fel principal.
Dar mi-am zis ca n-are cum sa nu iasa buna, mai ales daca o asezonez cu niste oase de porc, afumate.
A iesit chiar gustoasa, deci mai fac.

Ingrediente

  • carne de porc afumata, cu os
  • 1 varza mica, proaspata
  • 2 cepe galbene
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri pasta de rosii
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura
  • marar verde
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura otet balsamic
  • 4 l apa


Mod de preparare

Pregatim ingredientele

Curatam si spalam legumele, apoi le tocam in cuburi sau rondele, dupa caz.
Indepartam primele foi de la varza si o clatim cu apa, apoi o tocam marunt.
Eu am folosit aparatul Salad Smart Chef.
Spalam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere.
Cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim bine carnea si vasul in care fierbe

Preparare ciorba de varza proaspata cu afumatura de porc

Punem carnea la fiert in apa calda.
O lasam sa fiarba pana cand incepe sa se patrunda bine, si sa se desfaca de pe os.
Nu uitam sa inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam ceapa si radacinoasele.
Varza si ardeiul le vom adauga dupa 10-15 minute, cand radacinoasele incep sa se patrunda bine.
Adaugam, apoi, condimentele si mai asezonam gustul cu putina sare, iar cand varza este fiarta, adaugam pasta de rosii.
La final, adaugam zeama de lamaie si otetul balsamic, iar dupa stingerea focului, adaugam si mararul tocat.
Otetul balsamic l-am adaugat si pentru un plus de gust, dar si pentru ca nu mi s-a parut acrita suficient de la zeama de lamaie.

Servim ciorba calda, cu ardei iute.

Va recomand cu drag aceasta ciorba de varza proaspata cu afumatura de porc, este chiar gustoasa!

Ciorba-varza-afumatura-porc-1

Ciorba-varza-afumatura-porc-2 Ciorba-varza-afumatura-porc-3 Ciorba-varza-afumatura-porc-4 Ciorba-varza-afumatura-porc-5

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?