Pregatim ingredientele
Curatam si spalam legumele, apoi le tocam in cuburi sau rondele, dupa caz.
Indepartam primele foi de la varza si o clatim cu apa, apoi o tocam marunt.
Eu am folosit aparatul Salad Smart Chef.
Spalam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere.
Cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim bine carnea si vasul in care fierbe
Indepartam primele foi de la varza si o clatim cu apa, apoi o tocam marunt.
Eu am folosit aparatul Salad Smart Chef.
Spalam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere.
Cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa, clatim bine carnea si vasul in care fierbe
Preparare ciorba de varza proaspata cu afumatura de porc
Punem carnea la fiert in apa calda.
O lasam sa fiarba pana cand incepe sa se patrunda bine, si sa se desfaca de pe os.
O lasam sa fiarba pana cand incepe sa se patrunda bine, si sa se desfaca de pe os.
Nu uitam sa inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam ceapa si radacinoasele.
Adaugam ceapa si radacinoasele.
Varza si ardeiul le vom adauga dupa 10-15 minute, cand radacinoasele incep sa se patrunda bine.
Adaugam, apoi, condimentele si mai asezonam gustul cu putina sare, iar cand varza este fiarta, adaugam pasta de rosii.
La final, adaugam zeama de lamaie si otetul balsamic, iar dupa stingerea focului, adaugam si mararul tocat.
Otetul balsamic l-am adaugat si pentru un plus de gust, dar si pentru ca nu mi s-a parut acrita suficient de la zeama de lamaie.
Adaugam, apoi, condimentele si mai asezonam gustul cu putina sare, iar cand varza este fiarta, adaugam pasta de rosii.
La final, adaugam zeama de lamaie si otetul balsamic, iar dupa stingerea focului, adaugam si mararul tocat.
Otetul balsamic l-am adaugat si pentru un plus de gust, dar si pentru ca nu mi s-a parut acrita suficient de la zeama de lamaie.
Servim ciorba calda, cu ardei iute.
Va recomand cu drag aceasta ciorba de varza proaspata cu afumatura de porc, este chiar gustoasa!