Savarine din aluat dospit

de 3retetemerisor
18493 vizualizări
Savarine din aluat dospit

De cand am vazut reteta Claudiei, de savarine din aluat dospit, mi-a ramas gandul la ele.

Sunt preferatele sotului si ale unuia din baietii mei.

Azi le-am executat si eu, ca de mult timp le promit ca le fac.

Multumesc Dia, pentru ca mi-ai atras atentia cu reteta ta si asa le-am satisfacut si eu poftele baietilor mei! 🙂
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 varf cutit sare
  • 1 plic drojdie uscata(7 gr)
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • Pentru umplut:
  • 250 gr frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • 300 gr dulceata de trandafiri

[/ingredients]

Savarine-din-aluat-dospit-1

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim compozitia pentru Savarine din aluat dospit

Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata.
Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul.
Omogenizam bine totul, apoi incorporam ouale peste care am presarat un praf de sare.
Va rezulta un aluat moale, pe care il lasam 20-30 de minute la dospit.
Savarine-din-aluat-dospit-2

Coacere Savarine din aluat dospit

Ungem cu putin ulei de masline sau unt, formele de savarine, daca avem, daca nu, folosim forme de briose ca in cazul meu.
Savarine-din-aluat-dospit-3
Punem cu lingura din aluat in forme, cat sa le umplem 3/4, apoi mai lasam aluatul la crescut 15 minute si in forme, dupa care coacem savarinele la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana trece testul scobitorii.
Savarine-din-aluat-dospit-4

Pregatim siropul

Pentru sirop, punem apa cu zaharul pe foc, pana la diluarea zaharului, apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam esenta.
Lasam siropul sa se raceasca definitiv, apoi vom scufunda in el, pe rand, savarinele racite bine.
Le vom tine in sirop cam 30 de secunde, pentru a se insiropa bine.
Savarine-din-aluat-dospit-5

Asamblare Savarine din aluat dospit

Taiem un capacel de la savarine, din partea de jos si cu ajutorul unui posh, formam rotocoale de frisca, bine mixata, apoi acoperim cu capacelul decupat.
Savarine-din-aluat-dospit-6 Savarine-din-aluat-dospit-7
Peste capacel intindem dulceata de trandafiri si dam savarinele la rece pentru 20-30 de minute.
Sun foarte bune aceste savarine din aluat dospit, reci, de la frigider.
Savarine-din-aluat-dospit-10

Spor si pofta buna!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

12 comentarii

Diaconta 15 martie 2015 - 13:26

Ce frumoase ti-au iesit.Bravo!!!

Răspuns
Maria Udrea 15 martie 2015 - 13:34

Multumesc, Dia si pentru inspiratie si pentru apreciere! Pupici!

Răspuns
simonacallas 15 martie 2015 - 15:44

Mi-ai facut pofta cu minunatiile astea, brava! Iubesc savarinele <3

Răspuns
Maria Udrea 15 martie 2015 - 15:49

Eu nu prea ma dau in vant dupa ele, dar le plac baietilor mei. <3

Răspuns
Laura Nechita 16 martie 2015 - 15:11

Am si eu niste intrebari legate de frumuselele astea:
1. ingrasa?
2. sunt de post?
3. putem servi?
:)))) Va pupacim!

Răspuns
Maria Udrea 16 martie 2015 - 16:05

Muah, Laura!
Deci:
1. daaa, ingrasa, dar poti manca doar un sfert de savarina si e ok :))))
2. ce e ala post? :))
3. puteti servi toti patru cate un sfert de savarina

Răspuns
Alina Vicu 17 martie 2015 - 9:14

Ce frumusele is! <3

Răspuns
Alina Vicu 17 martie 2015 - 9:14

Ce frumusele is! <3

Răspuns
Maria Udrea 17 martie 2015 - 9:21

Pup, Alina! Sunt mai mititele ca n-am forme de savarine 🙂

Răspuns
Dobre Zaira 17 martie 2015 - 13:55

yammy, ce bunatati , direct la salvate. Am un folder pe Desktop pe care l-am numit Merisor si acolo duc toate retetele tale care imi plac mult de tot. Te pup.

Răspuns
Maria Udrea 17 martie 2015 - 14:55

Te pup, Zaira! Ma bucur ca iti plac retetele mele!

Răspuns
Anonim 5 iunie 2015 - 7:45

In sfarsit un loc unde ti se aduce ce ceri…WWW.EM80.ORG

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: