Budinca de orez cu piept de pui

de 3retetemerisor
4976 vizualizări

Special la aceasta Budinca de orez cu piept de pui, este textura usor aerata pe care o are, datorita albusului de ou pe care i l-am adaugat.

Este de fapt o combinatie intre budinca si sufleu, dar am preferat sa-i spun budinca, pentru ca am adaugat si piept de pui in sos de zacusca si rosii.
A iesit o bunatate!
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru prepararea pieptului de pui in sos:
  • 500 g carne de pui: pulpe si piept
  • 100 ml ulei
  • sare
  • busuioc
  • 2 foi de dafin
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Pentru preparare orez:
  • 300 gr orez
  • apa in proportie de 3:1
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 albusuri de ou
  • In plus:
  • 300 gr zacusca de legume
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 25 gr unt pentru uns formele
  • patrunjel verde

[/ingredients]
Portii: 4;
Timp de preparare: sub 90 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Iata cum preparam Reteta de Budinca de orez cu piept de pui!

Mai intai preparam orezul pe care il fierbem impreuna cu un praf de sare, un praf de cimbru, un praf de piper si doua foi de dafin.
Eu l-am preparat la multicookerul Philips pe programul RICE.
Budinca-orez-piept-pui-1
Dupa fierbere, lasam orezul sa se raceasca definitiv, acoperit.
Preparam carnea.
Spalam bine pulpele de pui si pieptul si presaram peste ele sare, piper, busuioc, piper si boia de ardei dulce.
Punem uleiul la incins si prajim carnea bine, pe toate partile, pana se rumeneste bine, apoi o scurgem de grasime si o desfacem de pe os.
Budinca-orez-piept-pui-5
O portionam in bucati mai mici si o amestecam cu zacusca si sucul de rosii.
Punem suc de rosii pentru a mai dilua zacusca.
Mixam cele doua albusuri cu un praf de sare, pana devin spumoase, apoi le incorporam incet in orezul racit.
Budinca-orez-piept-pui-2
Budinca-orez-piept-pui-4
Ungem un vas termorezistent, sau mai multe, cu unt si asezam in el un strat de orez, apoi intindem carnea cu sosul si acoperim tot cu orez.
Acoperim vasul si il dam la cuptorul preincalzit pentru 15 de minute la 180 de grade.
Budinca-orez-piept-pui-6

Este foarte buna si difera de clasicul pilaf.
Servim budinca, alaturi de legume proaspete, salata sau muraturi.

Budinca-orez-piept-pui-8
NOTA:

Daca vasul pe care il folosim la cuptor nu are capac, il vom acoperi cu hartie de copt, pentru a nu se arde orezul pe deasupra.
Optional, dupa stingerea focului, se poate adauga peste orez, cascaval ras si se mai lasa vasul in cuptor 5 minute.Eu am pus mai intai patrunjel verde tocat, apoi o mana de casvaval ras.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

simonacallas 22 aprilie 2015 - 5:54

Imi place mult la tine faptul ca vii mereu cu ceva nou. Aceasta budinca este foarte apetisanta, felicitari! Big Like 🙂

Răspuns
Maria Udrea 22 aprilie 2015 - 8:31

Multumesc frumos, Simona, pentru aprecierile tale! >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: