Clatite banatene – Clatite cu branza si bezea

de 3retetemerisor
22616 vizualizări
Clatite banatene

Eu fac foarte des clatite, iar pe cele care raman pentru a doua zi le combin cu diverse umpluturi, dar este prima data cand am facut aceste Clatite banatene si tare mult ne-au placut.

Am stiut ca o sa fie pe gustul nostru de cand vazut reteta pe bucataras.ro.

Clatite banatene

Clatite banatene - Clatite cu branza si bezea

Eu fac foarte des clatite, iar pe cele care raman pentru a doua zi le… Prăjituri Clatite banatene – Clatite cu branza si bezea European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • 12 clatite
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 gr smantana
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • 50 gr stafide
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • sare
  • 75 gr unt

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru Clatite banatene

Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de copt, un praf sare, aproximativ 500 gr faina.
Mi-au iesit vreo 25 clatite si au ramas 12 pentru a doua zi.

Pregatim umplutura pentru Clatite banatene

Deci, amestecam branza cu 100 gr zahar, 1 ou, coaja rasa de lamaie, 2 lingurite esenta de lamaie, un praf de sare si stafidele pe care le-am hidratat cateva minute in apa calduta.

Clatite-banatene-1

Umplem clatitele cu crema de branza rezultata si le introducem marginile in interior, ca la sarmale, ca sa nu se imprastie branza in timpul coacerii si le asezam in forma termorezistenta.

Clatite-banatene-2Asamblare si coacere Clatite banatene

Separam albusurile de galbenusuri, la cele 4 oua ramase, iar galbenusurile le amestecam cu smantana si un praf de sare.
Turnam aceasta compozitie peste clatite.

Clatite-banatene-3
Mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si intindem bezeaua rezultata deasupra ingredientelor din vas.

Clatite-banatene-4
Dam vasu la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Clatite-banatene-5
Servim clatitele banatene, atat caldute cat si reci.
Spor si pofta buna!

Clatite-banatene-7
NOTA:

Cantitatea de zahar se pune in functie de gustul fiecaruia, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati la bezea.
Zeama de lamaie adaugata la bezea ajuta la intarirea acesteia.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

8 comentarii

Liana10 16 aprilie 2015 - 20:14

Ah, de cand am le am pe lista si de cand am zis ca fac si eu clatite banatene!! Minunate ti-au iesit, Merisor :*

Răspuns
Diaconta 16 aprilie 2015 - 20:48

Super!!!! Stiu cat sunt de bune .

Răspuns
simonacallas 17 aprilie 2015 - 5:17

Nu am mancat niciodata clatite banatene, arata delicios :X

Răspuns
Maria Udrea 17 aprilie 2015 - 5:31

Liana si eu le-am avut pe lista mult timp, pana cand m-am decis sa le fac. :))
Multumesc de vizita si apreciere! Pup! :-*

Răspuns
Maria Udrea 17 aprilie 2015 - 5:31

Dia, daaa, chiar sunt bune! >:D<

Răspuns
Maria Udrea 17 aprilie 2015 - 5:31

Simona, sa le incerci ca sigur iti vor placea! <3

Răspuns
Iuliana 3 iunie 2015 - 13:10

Vai de mine, Merisorule, ce mi-ai facut! Mor de pofta aici, cu ochii-n monitor si de cand tot zic sa fac si eu si nu mai reusesc!

Răspuns
Maria Udrea 3 iunie 2015 - 18:06

Pup, Iuliana! Sa stii ca si mie mi se face pofta de cate ori le vad :))))

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: