Este prima data cand prepar prajitura Sah cu biscuiti bicolori si blat cu mac și  tare m-a incantat.

Mi-a fost putin teama ca nu o sa le placa baietilor mei macul, dar nici n-au ridicat o astfel de problema.
A iesit tare buna, dar putina, pentru ca am facut-o in tava mica 22/36 cm.
Prajitura in varianta ei originala se face cu biscuiti Picnic, dar eu nu am gasit, asa ca am folosit Petit Beure combinati.

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 9 linguri zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • 100 gr mac
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 linguri lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 250 gr mascarpone
  • In plus:
  • 1 pachet mic de biscuiti simpli, Petit Beure
  • 1 pachet mic de biscuiti cu cacao, Maronetti


Portii: 16;

Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Preparare blat cu mac

Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste fiecare cate un praf de sare.
Mixam albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam energic pana obtinem o bezea tare.
Scoatem mixerul si introducem o paleta sau un tel.
Adaugam treptat faina, nuca de cocos si macul, amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa prea mult bezeaua.
prajitura-Sah-1
Tapetam tava cu hartie ce copt, intindem compozitia de blat in ea si o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se rumeneste usor la suprafata, depinde de cuptorul fiecaruia.
prajitura-Sah-2

Preparare crema

Frecam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spumoase, apoi le diluam treptat cu laptele rece.
Fierbem crema pe baie de aburi, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa ca o budinca.
prajitura-Sah-3
Lasam crema fiarta sa se raceasca apoi o amestecam treptat cu mascarponele.

Asamblare Prajitura Sah cu biscuiti bicolori si blat cu mac

Peste blatul racit, intindem crema, de asemeni, racita.
prajitura-Sah-4
Deasupra cremei asezam biscuitii alternand unul simplu cu unul de cacao, ca la tabela de sah.
prajitura-Sah-5
Acoperim cu o folie prajitura Sah cu biscuiti bicolori si blat cu mac  si o dam la rece pentru cateva ore, apoi o vom portiona.
prajitura-Sah-7
Pofta buna!

Etichete: , ,
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics