Este foarte gustoasa si hranitoare aceasta salata de legume cu rucola si piept de pui, poate fi servita la orice masa din zi!

Si pentru ca am facut snitele de pui si nu s-au mancat toate, le-am adaugat pe cele care au ramas la aceasta salata, sa fie gustoasa si satioasa.

Se poate prepara si cu chiftelute, daca mai raman pentru a doua zi, sau cu orice fel de carne.

Bine, este buna si fara preparate din carne, dar nu tine la fel de foame. 🙂

Ingrediente

  • 300 gr piept de pui(preparat snitele)
  • 75 gr rucola
  • 2 fire ceapa verde
  • 4 rosii
  • 1 ardei kapia
  • 2 castraveti
  • 5 ridichi rosii
  • 50 gr feta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita zeama de lamaie

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru Salata de legume cu rucola si piept de pui.

Spalam bine si scurgem de apa, legumele si rucola.
Le taiem rondele sau cuburi, cum le preferam.
Eu le-am feliat rondele cu dispozitivul din dotarea Salad Smart Chef, imi place ca le feliaza subtiri si uniforme.

Salata-legume-rucola-piept-pui-1 Salata-legume-rucola-piept-pui-2 Salata-legume-rucola-piept-pui-3 Salata-legume-rucola-piept-pui-4

 

Firele de ceapa le tocam separat, mai marunt.
Amestecam legumele intr-un bol si presaram peste ele putina sare, le lasam putin la odihnit sa isi lase lichid.

Intre timp feliem snitelele, in forma de betisoare, la fel si branza feta.

Scurgem legumele de lichidul lasat si le asezam in straturi in salatiera, alternand printre ele rucola, snitelele si feta.
Lichidul scurs il amestecam cu uleiul si zeama de lamaie, mai adaugam sare dupa gust, rezultand un dressing cu care stropim ingredientele .

Salata-legume-rucola-piept-pui-5 Salata-legume-rucola-piept-pui-7

Servim salata simpla, nu ne mai trebuie altceva langa ea, este destul de satioasa, sau putem adauga cateva crutoane.

Tips pentru Salata de legume cu rucola si piept de pui:

  • Pieptul de pui poate fi preparat fie la gratar fie fiert sau prajit.
  • Se mai pot adauga masline si oua fierte, precum si verdeata tocata, patrunjel sau marar.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?