Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi

de 3retetemerisor
14032 vizualizări
Sote de ciuperci cu piept de pui

Foarte gustoasă combinația ingredientelor din rețeta Sote de ciuperci cu piept de pui si usturoi, un preparat perfect, pentru un prânz în familie.

Am vrut sa fac initial o ciulama, dar n-am avut toate ingredientele necesare, asa ca am facut rapid aceasta mancarica, pe care tot rapid am mancat-o cu mamaliguta calda.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 gr piept de pui
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 1-2 capatani usturoi
  • aprox. 0,5 cm radacina de ghimbir
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • maghiran
  • 2 bucati gogosar murat
  • 1/2 legatura patrunjel verde

[/ingredients]
Portii: 4;
Timp de preparare: sub 60 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Iată cum pregătimreţeta Sote de ciuperci cu piept de pui.

Spalam pieptul de pui, il stergem bine si il portionam in cubulete, apoi il asezonam cu sare si piper.
Spalam ciupercile, le indepartam pelicula de pe palariute si le tocam mai marunt, inclusiv coditele.
Curatam ceapa si o tocam solzisori.
Curatam usturoiul si il presam.
Curatam ghimbirul si il dam pe razatoare.

sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-1 sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-5

Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Punem untul cu uleiul intr-o tigaie incapatoare, iar cand se topeste untul adaugam bucatile de piept de pui si le sotam cateva minute intorcandu-le de pe o parte pe alta.
Adaugam apoi ceapa, iar dupa cateva minute, ciupercile bine scurse si ghimbirul ras.

sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-3 sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-4 sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-6 sote-ciuperci-piept-pui-usturoi-7

Asezonam cu sare si condimente, adaugam si foile de dafin, acoperim tigaia si lasam mancarea la foc mediu aproximativ 20 de minute, sau pana cand ciupercile sunt bine patrunse.
Adaugam usturoiul presat si gogosarul taiat julien, amestecam usor cu o spatula si mai lasam vasul pe foc 5 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul verde.

Sote de ciuperci cu piept de pui Sote de ciuperci cu piept de pui

Este o mancare tare buna, servita cu mamaliguta!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

4 comentarii

Tania Dabu 19 aprilie 2015 - 12:46

Ai facut ceva bun aici!
Sotul meu sete fan ciuperci si fan mamaliga si nici macar nu e oltean. 🙂

Răspuns
Maria Udrea 19 aprilie 2015 - 13:09

Si noi suntem fani ciuperci si mamaliguta, toti 🙂

Răspuns
Adina 19 aprilie 2015 - 16:10

Gustos pranz,imi place ! 🙂
O duminica linistita !

Răspuns
Maria Udrea 19 aprilie 2015 - 17:09

Pup, Adina, multumesc de vizita!
Seara placuta in continuare!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: