Briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca

de 3retetemerisor
6185 vizualizări
Briose aperitiv cu paste fainoase

Pentru ca am devenit  fan briose sarate, de data aceasta am ales sa prepar niste briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca.
Foarte bune au iesit, voi repeta reteta si in alta combinatie.

Foarte bune au fost si aceste Briose aperitiv cu carne tocata si multe legume, sau aceste  Briose aperitiv cu carne tocata si cuscus, pe care le recomand cu tot dragul!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 gr paste – cochilii
  • 1 l apa
  • ½ lingurita sare
  • 200 gr sunculita taraneasca
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura pesmet
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 250 gr ciuperci conservate
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce
  • Cimbru

[/ingredients]

Portii: 14;
Timp de preparare: aproximativ 60 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ingredientele pentru Briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca

Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare.
Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate.
Scurgem pastele de apa in care au fiert si le trecem prin jet de apa rece.

Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le punem la calit in uleiul incins.

Adaugam si sunculita taiata cuburi si presaram condimente si putina sare.

Cand legumele sut bine patrunse, le ridicam de pe foc si le adaugam in sita, peste paste.

Le lasam sa se scurga de ulei si sa se raceasca, amestecandu-le printre paste.

Asamblam si coacem delicioasele

Asamblam si coacem delicioasele Briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca

Amestecam cele trei oua cu smantana si pesmetul si adaugam peste ele, amestecul de ingrediente din sita.

 

Omogenizam bine amestecul rezultat si umplem cu el formele de briose, pe care le asezam intr-o tava.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, iar cu 5 minute inainte de expirarea timpului, presaram peste briose, cascavalul ras si cateva frunze de patrunjel.

Sunt tare de efect si foarte gustoase aceste Briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca, merg tare bine ;i luate la pachet!

Le recomand cu drag!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

2 comentarii

DiaMar bucataria galbena 27 mai 2015 - 16:53

Am sa-i fac Dianei.Este fn paste.O seara buna.

Răspuns
Maria Udrea 27 mai 2015 - 17:35

Sa-i faci,ca sunt tare bune!
Seara buna si tie!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: