Briose cu vanilie si capsuni

de 3retetemerisor
3593 vizualizări
Briose cu vanilie si capsune

Au iesit tare bune aceste briose cu vanilie si capsuni, aromate si usor umede la interior, datorita capsunilor care si-au imprastiat sucul prin aluat.

Baietii mei mi-au trasat sarcini precise, sa le repet a doua zi, pentru ca nu s-au saturat 🙂

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 4 oua mari, de tara
  • 175 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • capsuni 1/briosa
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • capsuni

[/ingredients]
Portii: 19;

Timp de preparare: 45 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim aluatul pentru Briose cu vanilie si capsuni

Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim.
Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot.
Spalam capsunile si le scurgem bine.
Topim untul si il lasam sa se raceasca usor.
Cernem faina impreuna cu praful de copt.
Spargem cele patru oua intr-un bol, presaram sare pe ele, apoi adaugam zaharul si le mixam energic pana devin spumoase.
Adaugam untul si mixam in continuare, apoi laptele, esenta de vanilie si faina.
Mixam pana cand se omogenizeaza bine compozitia, apoi o lasam la odihnit 5 minute.
Asezam formele de briose in tava.

Asamblare si coacere Briose cu vanilie si capsuni

Punem cate o lingura de compozitie in formele de briose, asezam cate o capsuna la mijloc, apoi o acoperim cu aluat.
Deci eu am pus cate doua linguri de aluat intr-o forma de briosa si am umplut ceva mai mult de 3/4 din capacitatea formei.
Dam tava la cuptorul preincalzit cu 5 minute inainte si coacem briosele pentru 35 de minute la 175 grade.
Pentru decor, mixam frisca bine si cu ajutorul unui posh, ornam briosele, dupa ce s-au racit, apoi asezam deasupra, cate o capsuna intreaga sau feliata.

Briose cu vanilie si capsuni
Briose cu vanilie si capsune
Briose cu vanilie si capsune
Briose cu vanilie si capsuni

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Diaconta 28 mai 2015 - 7:42

Arata intr-un mare fel .
Tentant rau.

Răspuns
Maria Udrea 28 mai 2015 - 10:35

Multzu, Dia!
Au fost tare bune! Pupici!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: