Budinca de orez cu visine si nuca de cocos

de 3retetemerisor
4240 vizualizări

 

 

 

Este un deliciu si nimic mai mult!
Dar ca de obicei, putina 🙂
Si este preparata la minunatia de multicooker.

budinca-orez-visine-cocos
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 250 gr orez
  • 700 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 75 gr nuca de cocos
  • 1 borcan dulceata de visine(370 gr)
  • 1 varf lingurita sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr unt

[/ingredients]

Portii: 6;
Timp de preparare: sub 90 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregatim mai intai orezul cu lapte, la multicooker.
Punem orezul in vasul multicookerului, adaugam 2 linguri de zahar, putina sare si laptele, inchidem capacul si conectam aparatul la sursa de curent.

Selectam programul Rice pentru 40 de minute.

Dupa expirarea timpului, transferam orezul in alt vas si adaugam 30 gr unt.
Amestecam usor pana la topirea untului, apoi dam vasul la rece.

Dupa racire, amestecam orezul cu galbenusurile, cele doua plicuri de zahar vanilat si esenta si omogenizam usor.

Albusurile le batem spuma cu putina sare si adaugam treptat restul de zahar, apoi le incorporam in compozitia cu orez.
Adaugam la final nuca de cocos si o parte din visinele din dulceata, scurse.

Ungem vasul multicookerului cu restul de unt si adaugam budinca in el.

Introducem vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 40 de minute la 150 de grade.

Cu 5 minute inainte de expirarea timpului, rasturnam budinca pe un platou, apoi punem vasul
multicookerului peste ea si o rasturnam inapoi in multicooker sa o rumenim si pe cealalta parte.

Introducem din nou vasul in aparat si il lasam pana la finalizarea timpului, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si mai lasam budinca pentru 5 minute in vas, dupa care o rasturnam pe platou si o ornam cu restul de visine din dulceata.

Este foarte delicioasa!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: