Cu aceasta reteta minunata, Evantai de legume cu branzeturi,  particip la provocarea „Week-end cu spor”, provocare initiata cu ani in urma de Stefania Anastasiu si gazduita luna aceasta de Iancu Lubita.

Deci, ce am avut eu de facut a fost sa rasfoiesc delicioasele retete ale dragei de Lulu, care nu sunt putine la numar si a trebuit sa ma opresc la una pe care sa o prepar si sa o prezint pentru aceasta provocare.
E greu, tare greu sa alegi doar una, dintre atatea retete savuroase si frumos prezentate!

Si totusi m-am oprit la reteta aceasta, care m-a atras prin combinatia de legume si branzeturi.
Nu am respectat-o intocmai, pentru ca nu am avut toate ingredientele pe care le-a folosit Lulu drag, dar pot sa va spun ca rezultatul final a fost peste asteptari de bun.

Ingrediente

  • 2 rosii
  • 1 cartof
  • 1 dovlecel micut
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia
  • 100 gr cascaval Delaco
  • 50 gr urda
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • piper
  • boia de ardei
  • busuioc uscat si maruntit
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 gr unt
  • sare

 

Portii: 4
Timp de preparare:sub 60 minute

Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru Evantai de legume cu branzeturi

Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat.
Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte si pe cealalta.
Nu trebuie prajite definitiv, doar sa fie patrunse putin.
La fel procedam si cu dovlecelul.
Scoatem apoi rondelele de cartof, respectiv dovlecel, pe un platou si le asezonam cu sare, piper, boia de ardei si busuioc.
Le lasam sa se raceasca.
Curatam si spalam ceapa, apoi o taiem in rondele.

Feliem si rosia in rondele si ardeiul kapia.
Cascavalul il taiem in felii mai subtiri.

Preparare Evantai de legume cu branzeturi

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei din cel in care am prajit cartoful si dovlecelul si adaugam din loc in loc si cateva cubulete de unt.
Asezam legumele in vas,pe randuri, alternandu-le, adaugand printre ele feliile de cascaval.

Evantai-cu-legume-si-branzeturi-1 Evantai-cu-legume-si-branzeturi-2

Cele doua oua le amestecam cu un praf de sare, apoi adaugam urda si smantana si omogenizam.

Turnam aceasta compozitie peste legumele din vas, presaram deasupra putina boia de ardei si piper si dam vasul la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana se coloreaza frumos la suprafata.

Evantai-cu-legume-si-branzeturi-3 Evantai-cu-legume-si-branzeturi-4

Servim acest evantai de legume cu branzeturi, cald, fie ca si gustare, la micul dejun, sau cina.

Evantai-cu-legume-si-branzeturi-6 Evantai-cu-legume-si-branzeturi-7

Este o combinatie delicioasa!

O reteta asemanatoare este si aceasta: Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosii.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics


Privacy Preference Center

Necesare

Cookie-urile necesare ajută la a face un site utilizabil prin activarea funcţiilor de bază, precum navigarea în pagină şi accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate funcţiona corespunzător fără aceste cookie-uri.

SESS#, __cfduid, CookieConsent, __cfduid
SESS#
__cfduid
CookieConsent
__cfduid

Preferințe

Cookie-urile de preferinţă permit unui site să îşi amintească informaţii care se modifică după modul în care se comportă sau arată site-ul, precum limba dvs. preferată sau regiunea în care vă aflaţi.

UID
UID

Statistici

Cookie-urile de statistică îi ajută pe proprietarii unui site să înţeleagă modul în care vizitatorii interacţionează cu site-urile prin colectarea şi raportarea informaţiilor în mod anonim.

@@History/@@scroll|#, _ga [x2], _gat [x2], _gid [x2], d
_ga [x2], _gat [x2], _gid [x2]
d

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?