Negresa cu glazura de nuci caramelizate

de 3retetemerisor
5551 vizualizări

Inca o prajitura testata la multicooker.
Lasand la o parte inconvenientul ca la suprafata, prajiturile nu se rumenesc asa ca la cuptor, ies tare bune, coapte si pufoase si la multicooker. ba mai mult, in functie de compozitiile folosite, ies usor aerate. 🙂

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 125 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • putin miez de nuca taiat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru caramel:
  • 2 linguri zahar
  • 75 gr unt
  • 75 gr miez de nuca
    [/ingredients]

Portii: 4;

Timp de preparare: sub 60 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]
Mai intai separam albusurile de galbenusuri.
Untul, tinut la temperatura camerei, il mixam impreuna cu o lingura de zahar, apoi adaugam galbenusurile, uleiul, esenta si omogenizam compozitia rezultata.
Albusurile le mixam cu putina sare, apoi adaugam treptat 4 linguri de zahar, nuca macinata si faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt.
Amestecam cele doua compozitii punand cate putin din compozitia cu albusuri in cea cu unt si mixand usor, apoi ungem vasul multicookerului cu putin ulei si punem compozitia in el.
Presaram deasupra si cateva bucati de nuca taiata, apoi introducem vasul in aparat.

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-1
Conectam aparatul la sursa de curent si selectam programul BAKE pentru 45 de minute, iar temperatura o setam la 150 de grade.
Inchidem capacul si apasam butonul START.

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-2
Cu 5 minute inainte de expirarea timpului, eu am intors prajitura pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos, deoarece deasupra ramane cam necolorata.

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-3 Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-4

Pentru caramel, punem zaharul intr-un vas pe foc moale si amestecam in el pana se dilueaza complet, apoi adaugam untul tinut la temperatura camerei.
Lasam vasul pe foc, mestecand continuu, pana la topirea integrala a ingredientelor, pentru ca la contactul cu untul, zaharul se va intari pe alocuri.
Apoi ridicam vasul de pe foc si adaugam miezul de nuca.
Dam vasul la rece pentru cateva minute, nu trebuie racit de tot, apoi intindem caramelul peste prajitura rasturnata pe platou.

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-5 Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-6

Portionam prajitura cand se va intari caramelul complet.

Este foarte delicioasa aceasta negresa cu glazura de nuci caramelizate!

Negresa-cu-glazura-de-nuci-caramelizate-8

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

10 comentarii

Laura Nechita 3 mai 2015 - 18:36

Nu ma mai joc cu tine! Ne-ai terminat in weekendul asta! 😛 :))))

Răspuns
maria mihalache 3 mai 2015 - 19:56

Wow…..ce buna trebuie sa fie…..imi plac tare mult praji cu nuci.

Răspuns
Victoria P. 3 mai 2015 - 22:31

Aha, acum mi-am dat seama ca reteta aceasta este facuta la aparatul acesta minune! dar multe mai poti sa faci cu el! Si sunt si tare bune! Dar aici cred ca este clar mana "bucatarului"! Te imbratisez!

Răspuns
Maria Udrea 4 mai 2015 - 16:03

Laura, nu fi suparata, ca e expirata demult :))))))

Răspuns
Maria Udrea 4 mai 2015 - 16:04

Medi, multumesc frumos pentru vizita si apreciere! Pup!

Răspuns
Maria Udrea 4 mai 2015 - 16:04

Multumesc, Vicky, te imbratisez cu drag!

Răspuns
Simona 4 mai 2015 - 17:30

Cat de fain!!! Da` cum eu n-am "cuc", ma servesc de la tine cu o bucata!

Răspuns
Maria Udrea 5 mai 2015 - 7:59

Cu drag, Simona!

Răspuns
Diaconta 5 mai 2015 - 18:00

Zic si eu ca Simona,n-am cuc deci vin sa servesc de la tine :)))))

Răspuns
Maria Udrea 6 mai 2015 - 4:56

V-as servi, Dia, v-as servi pe toate, numai sa veniti 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: