Papanasi cu amestec de branza si pesmet

de 3retetemerisor
6922 vizualizări
Papanasi cu amestec de branza si pesmet

Ce poate fi mai bun  decat niste papanasi cu amestec de branza si pesmet?

[Papanașii sunt un fel de desert realizat din brânză dulce de vaci, ouă, făină, griș, pesmet și zahăr. În mod normal sunt serviți cu smântână și dulceață sau gem, dar se servesc și presărați cu zahăr.
Papanașii sunt un desert tradițional. Este posibil ca acest cuvânt să provină din latinescul papa, care înseamnă (printre altele) „mâncare de copii”]. – by Wikipedia.
De cate ori prepar deserturi cu branza(placinte, spaghete, cornuri sau prajituri), imi place sa combin branza de vaci
proaspata cu branza sarata, in special cu telemea.gustul este unul deosebit de dulce+ sarat, dar nu exagerat de sarat.
Combin cam o parte de branza sarata cu doua sau cu trei parti de branza proaspata.
Asa am procedat si la acesti papanasi si au iesit deosebiti fata de alta data cand i-am preparat doar cu branza proaspata de vaci.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 400 gr branza proaspata de vaci
  • 100 gr branza telemea sarata
  • 3 oua
  • 3 linguri cu varf, zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cu varf, pesmet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita rasa, bicarbonat de sodiu
  • 350 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru servit:
  • smantana
  • dulceata de trandafiri

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparam compozitia pentru papanasi cu amestec de branza si pesmet

Sfaramam branza sarata si o amestecam cu branza proaspata.
Adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si presaram bicarbonatul pe intreaga suprafata a compozitiei, apoi presaram si pesmetul si amestecam bine totul pana se omogenizeaza.
Papanasi-amestec-branza-pesmet-1 Papanasi-amestec-branza-pesmet-2
Incepem sa adaugam treptat faina amestecand cu o spatula compozitia, apoi cand incepe sa se intareasca o rasturnam pe masa si o framantam presarand continuu faina.
Va rezulta un aluat usor tare si usor lipicios, dar ne descurcam cu el asa, nu vom adauga faina pana nu se va mai lipi de maini, ca la paine.
Lasam aluatul la odihnit 30 de minute, pentru a avea timp bicarbonatului sa isi faca bine efectul, apoi impartim aluatul in parti egale modelandu-le in sfere cam cat o minge de tenis.

Asamblare si ărajire papanasi cu amestec de branza si pesmet

Lucram pe masa infainata si daca aluatul continua sa se lipeasca, ne infainam si mainile, dar nu a fost cazul.
Aplatizam usor sferele de aluat si facem decupaje la mijloc cu un paharel sau o forma cilindrica cu diametrul mai mic.

Papanasi-amestec-branza-pesmet-3 Papanasi-amestec-branza-pesmet-4
Punem uleiul la incins, intr-un vas cu fundul dublu si scufundam papanasii in el cand uleiul incepe sa sfaraie.
Ii lasam sa se rumeneasca frumos pe prima parte, apoi ii intoarcem si ii rumenim si pe a doua parte.
La fel procedam si cu decupajele.
Papanasi-amestec-branza-pesmet-5 Papanasi-amestec-branza-pesmet-6
Trebuie avut in vedere ca baia de ulei sa fie inalta, cel putin pana la jumatatea unui papanas, pentru o prajire uniforma a papanasilor, iar flacara de la aragaz trebuie sa fie de intensitate usor spre maxim, altfel riscam sa se imbibe papanasii cu ulei.
Ii vom servi calzi cu smantana si dulceata de care preferam.
Papanasi-amestec-branza-pesmet-7
Noi i-am preferat cu dulceata de trandafiri de data aceasta.
Sper sa va placa si sa va fie de folos reteta mea de papanasi cu amestec de branza si pesmet!
Papanasi-amestec-branza-pesmet-9

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Diaconta 17 mai 2015 - 9:46

Vai de viata mea in ce fel arata!!!! Mor de pofta aici.

Răspuns
Maria Udrea 17 mai 2015 - 9:58

Dia, deci ieri i-am preparat salivand de zor, asa nu mai aveam rabdare pana nu i-am vazut in farfurie :)))) Pupici!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: