Pate din ficat de pui

de 3retetemerisor
3653 vizualizări

De câte ori poftim la pate din ficat de pui prefer să îl prepar singură că nu e deloc greu și pot să-l fac fix pe gustul nostru.

Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-12
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg ficat de pui
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • un praf piper
  • un praf cimbru
  • un praf busuioc
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 foi dafin
  • Pentru servit:
  • bucati de gogosar murat

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Spalam si curatam bine ficatul de pui, apoi il scufundam in lapte si il lasam asa aproximativ 30 de minute.

Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-2
Ungem vasul Slow cookerului cu uleisi unt, apoi asezam in el, ficatul de pui bine scurs.
Presaram condimente, sarea si zaharul deasupra si amestecam bine ficatul din vas, sa se condimenteze uniform.

Adaugam si foile de dafin, usturoiul curatat si tocat rondele conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de preparare SLOW, pentru un timp de doua ore.

Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-3 Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-4 Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-5 Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-6

In timpul prepararii, datorita aburilor care se formeaza, rezulta mult lichid in vas.
De aceea ficatul de pui s-a pasat, mai ales ca a fost si fragezit in lapte.
Dupa expirarea timpului de preparare la aparat, trecem ficatul prin blender, pana devine o pasta omogena.

Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-7 Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-8

Il mixam apoi impreuna cu mascarponele, mai asezonam gustul, daca mai este cazul, cu sare si piper si il putem servi cu bucati de gogosar murat.

Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-9 Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-10 Pate-ficat-pui-Slow-cooker-CROCK-POT-11

Spor si pofta buna!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

4 comentarii

Diaconta 14 mai 2015 - 6:59

Ce prezentare frumoasa.
Chiar nu ma gandeam sa pun mascarpone in pateu :))))

Răspuns
Maria Udrea 14 mai 2015 - 7:10

Dia, sa fiu sincera, nici eu nu ma gandeam, dar s-a nimerit sa am in frigider ca de multe ori il gasesc redus la LIDl si atunci iau mai mult. Imi place mascarponele tare mult si de la un timp am inceput sa inlocuiesc untul cu el, atat la prajituri cat si la alte preparate unde se preteaza a putea fi inlocuit 🙂

Răspuns
Laura Nechita 14 mai 2015 - 12:36

Merisor, ce simpatica ai putut fi :))) Muaaah! Mi te si imaginez cand ai vazut :))) Dar uite ca e mai fain, bravoo, bun tare pateul de casa! Nici eu nu am incercat cu mascarpone!

Răspuns
Maria Udrea 14 mai 2015 - 13:52

Laura, sa stii ca am facut niste ochi maaaari, cand am vazut ficatul de pui pasat :))))))
Dar tare bun a iesit asa! Muah!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: