Chifle cu branza si cartofi

de 3retetemerisor
9283 vizualizări
Chifle cu branza si cartofi

Nu pot sa va spun decat ca au iesit niste pufosenii tare gustoase aceste chifle cu branza si cartofi.

Au disparut imediat din vas, cu toate ca i-am avertizat sa nu le consume prea calde ca s-ar putea sa nu pice bine la stomac .

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru prepararea cartofilor:
  • 2 cartofi medii
  • apa cat sa fie acoperiti
  • 1 lingurita sare
  • 25 gr unt
  • Pentru aluat:
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • piureul de cartofi rezultat
  • 1 lingura smantana
  • 250 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 150 gr branza telemea, veche
  • aprox. 700 gr faina
  • In plus:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • seminte de susan
  • putin ulei de masline

[/ingredients]

Portii: 9;
Timp de preparare: sub 120 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Iata cum preparam delicioasele Chifle cu branza si cartofi in aluat!

Pregatim mai intai un piure obisnuit de cartofi.
Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare.

Ii lasam sa fiarba pana se faramiteaza, inlaturand pe parcurs spuma care se formeaza deasupra.
Apoi, scurgem bine zeama, adaugam untul si ii pasam bine.
Ii lasam sa se raceasca usor.
Frecam intr-un bol drojdia cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam 250 ml din zeama calduta, in care au fiert cartofii si o mana de faina.
Omogenizam maiaua si o lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Adaugam peste cartofii usor raciti smantana si branza data pe razatoare, apoi maiaua crescuta, amestecam bine totul si incepem sa incorporam treptat faina.

Chifle-cu-branza-si-cartofi-1 Chifle-cu-branza-si-cartofi-2 Chifle-cu-branza-si-cartofi-3 Chifle-cu-branza-si-cartofi-4

Framantam un aluat, nu prea tare, pe care il lasam la crescut 35-40 de minute, dupa care formam, cu mainile unse cu ulei de masline, niste bile cat mingea de tenis, pe care le asezam intr-o forma termorezistenta.

Chifle-cu-branza-si-cartofi-6 Chifle-cu-branza-si-cartofi-7

Le mai lasam la crescut maxim 15 minute, dupa care le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si presaram susan peste ele.
Coacem chiflele cu branza si cartofi la 180 de grade pentru 40 de minute.

Chifle-cu-branza-si-cartofi-9 Chifle-cu-branza-si-cartofi-10

Pofta buna!

[/preparare]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: