Chiftele de ton cu ciuperci

de 3retetemerisor
4524 vizualizări

Da, sunt fan chiftele din peste, mi-au placut tare mult de cand le-am incercat prima data si de atunci le prepar in diverse combinatii.
De data aceasta le-am incercat cu ciuperci din conserva.
Sunt tare bune si in aceasta combinatie!
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 4 conserve file de ton in ulei de masline(4 x 170 gr)
  • 1 borcan ciuperci feliate(370 gr)
  • 3 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • zeama de la 1/2 lamaie

[/ingredients]
Portii: 19;
Timp de preparare: 40 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata.
Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il lasam usor uns.
Intr-un bol, amestecam fileul de ton, ciupercile si ceapa, adaugam sare, condimente si patrunjel tocat, apoi ouale, pesmetul si omogenizam bine totul.
Adaugam pesmet atat cat este necesar sa se lege bine compozitia, adica sa nu se imprastie ingredientele si sa nu fie prea moale.
Formam chiftelele de marimea unei mingi de ping pong si le asezam in forme de briose, apoi le coacem la 180 de grade pentru 35 de minute.
Servim chiftelele calde si stropite cu zeama de lamaie, sau le facem diverse sosuri.
Va recomand cu drag aceasta reteta de chiftele de ton cu ciuperci!
Spor si pofta buna!

Chiftele-ton-ciuperci-1 Chiftele-ton-ciuperci-2 Chiftele-ton-ciuperci-3 Chiftele-ton-ciuperci-4 Chiftele-ton-ciuperci-5 Chiftele-ton-ciuperci-6

Chiftele-ton-ciuperci-8

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Tania Dabu 27 iunie 2015 - 4:24

Bune! Data viitoare sa le incerci cu ciuperci proaspete preparate la gratar su cuptor. Sunt dementiale, am facut eu. 🙂
Week-end frumos!

Răspuns
Maria Udrea 27 iunie 2015 - 5:26

Buna ideea ta, cred ca am sa incerc asa cum zici tu 🙂
Week-end fain si tie!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: