Chiftele de ton cu sos de iaurt

de 3retetemerisor
6412 vizualizări

Imi place sa particip la“Provocarea secreta”, asa am mai descoperit si eu alte bloguri cu retete fel si fel, delicioase si frumos prezentate.
Pentru provocarea din luna iunie, gazduita de blogul Kadiei Yusupova, mi s-a repartizat spre inspiratie blogul Ceraselei Badr El-Din, un blog frumos cu retete una si una, blog pe care l-am rasfoit cu mare placere.
Si m-am oprit la aceasta reteta de chiftele, fiind prima data cand prepar chiftele din peste.
De mult aveam in plan sa prepar astfel de chiftele ca le-am vazut pe diverse bloguri si m-au tentat.
Foarte bune au iesit, le voi repeta cat mai curand, in cantitate mai mare si le pun pe listele pentru mesele de sarbatori, se preteaza foarte bine si inlocuiesc clasicele chiftele.
Multumesc, Cerasela, pentru inspiratie, de acum inainte iti voi vizita cu mare drag blogul!
Multumesc, Kadia, pentru gazduire!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru chiftele:
  • 3 conserve file de ton in suc propriu
  • 1 ceapa rosie
  • 2 oua
  • 4-5 fire patrunjel verde
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri pesmet
  • un praf piper
  • putin pesmet pentru a trece chiftelele prin el inainte de coacere
  • Pentru sos:
  • 1 capatana usturoi
  • un praf sare
  • un praf piper
  • 150 gr iaurt cremos

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge binede lichid.
Apoi transferam bucatile de ton intr-un bol si adaugam peste ele ceapa tocata cat de marunt putem, sau chiar data pe razatoare, cele doua oua, piperul, coaja si zeama de lamaie, patrunjelul verde tocat marunt si amestecam bine toate ingredientele.
Punem treptat cate o lingura de pesmet si omogenizam de fiecare data amestecul.
Asa ne vom da seama cat pesmet este necesar.
Nu trebuie sa rezulte o compozitie prea tare, dar trebuie sa fie omogena, sa putem forma chiftelele, fara a se separa ingredientele amestecate.
Eu m-am oprit la trei linguri, atat am considerat ca este necesar.
Formam chiftelele de forma unei mingi de pin pong, le tavalim prin pesmet si le asezam in forme de briose, sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia.
Trebuiesc rumenite frumos la suprafata, ca in interior se prepara destul de rapid.
Pentru sos, curatam usturoiul si il pisam bine, presarand sare peste el, apoi adaugam un praf de piper si iaurtul si omogenizam bine.
Servim chiftele calde sau reci, cu acest minunat sos.
NOTA

Pesmetul poate fi inlocuit cu faina sau miez de paine inmuiat in lapte si scurs bine.Eu prefer pesmetul, pentru ca are in amestec si drojdie uscata, iar chiftelele devin mai pufoase in timpul coacerii. Folosesc pesmet de la LIDL si asa am citit la ingrediente, ca are si un continut de drojdie uscata.
Va recomand cu drag aceasta reteta de chiftele de ton cu sos de iaurt!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Cerasela Badr El-Din 7 iunie 2015 - 12:53

Multumesc mult, te astept cu drag.

Răspuns
Maria Udrea 7 iunie 2015 - 12:55

Cu drag voi veni si eu!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: