Chiftele de ton in sos de rosii cu ceapa caramelizata

de Maria Udrea
5636 vizualizări

Pentru că ne place mult tonul la conservă, de data aceasta am ales sa prepar reteta Chiftele de ton in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi.

Sosul din rosii intregi decojite si pastrate in suc de rosii si asezonat cu ceapa usor caramelizata si usturoi, e un deliciu.

Dar nici chiftelele cu ton si ciuperci nu-s mai prejos, deci, in concluzie, combinatia aceasta este grozava, merita incercata si repetata.

Chiftele de ton in sos de rosii cu ceapa caramelizata

Pentru că ne place mult tonul la conservă, de data aceasta am ales sa prepar… Ton Chiftele de ton in sos de rosii cu ceapa caramelizata European Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 18 chiftele de ton cu ciuperci
  • 1 cutie rosii intregi decojite, in suc de rosii
  • 5 graunti de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 50 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • un praf piper
  • 2-3 frunze proaspete, de busuioc
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar vin alb demisec(200 ml)

MOD DE PREPARARE

Rețeta Chiftele de ton in sos de rosii cu ceapa caramelizata - Mod de preparare

Reteta de chiftele de ton cu ciuperci am prezentat-o aici.
Pentru sos, trecem rosiile prin robot impreuna cu grauntii de usturoi curatati.
Punem uleiul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam o lingurita de zahar, amestecam bine pana se dilueaza si adaugam otetul.
Presaram putina sare si piper, apoi adaugam rosiile si dupa 5 minute vinul.
Acoperim vasul si lasam sosul sa scada usor, apoi il gustam si il mai asezonam cu sare, adaugam chiftelele, busuiocul taiat marunt si mai lasam vasul pe foc maxim 10 minute.
Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.
Este o mancare delicioasa, iar servita in farfuriile de la Sun Food Fructe si Legume iti da acea stare de "BE Happy" :))))
Spor si pofta buna!

Chiftele-ton-sos-rosii-ceapa-caramelizata-usturoi-2 Chiftele-ton-sos-rosii-ceapa-caramelizata-usturoi-3 Chiftele-ton-sos-rosii-ceapa-caramelizata-usturoi-4 Chiftele-ton-sos-rosii-ceapa-caramelizata-usturoi-5 Chiftele-ton-sos-rosii-ceapa-caramelizata-usturoi-7

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Pr.Victor 26 iunie 2015 - 7:29

Sincer, întâi aş fi întins în tigaie cu un colţ de pâine ori mămăligă când era ceapa călită, 😀 iar mai apoi, la final, cu şi mai multă râvnă, aş fi mâncat o porţie sănătoasă, că prea bine arată.

Răspuns
Maria Udrea 26 iunie 2015 - 8:57

Padre, cu mamaliguta sa fi intins, vaaaaaai!! Emoticon care saliveaza, cum de nu m-am gandit? :)))))
Bun venit la masa mea!
Zi frumoasa, la tine acolo!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: