Nu am ce sa spun decat ca a iesit atat de frageda si gustoasa aceasta friptura de pui in bere fara alcool, preparata la Multicooker!

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui(pulpe + piept)
  • 100 ml ulei
  • 150 ml bere fara alcool
  • condimente: piper, boia de ardei dulce,cimbru
  • 1 capatana usturoi
  • 2 foi de dafin

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare

Pregătim carnea

Spalam si portionam carnea de pui in bucati mai micute sa o putem invarti in vasul multicookerului.
O lasam la scurs, apoi o condimentam.
Friptura-pui-in-bere-fara-alcool-preparata-la-Multicooker-1

Preparare Friptura de pui in bere fara alcool

Punem uleiul in vasul aparatului, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 10 minute.
Dupa doua minute adaugam carnea si o lasam sa se rumeneasca, invartind-o pe toate partile. De fapt se va colora putin.
Friptura-pui-in-bere-fara-alcool-preparata-la-Multicooker-2
Dupa scurgerea celor 10 minute, adaugam berea, foile de dafin, inchidem capacul si setam programul STEW pentru 30 de minute.
Friptura-pui-in-bere-fara-alcool-preparata-la-Multicooker-3
Intre timp curatam si pisam usturoiul. Il asezonam si cu condimente.
Dupa epuizarea timpului, scoatem vasul din aparat, incercam friptura(fiind de pui imediat se patrunde, mai ales ajutata de bere), scurgem din lichid, daca este prea mult, adaugam usturoiul pisat si il amestecam putin printre carne, apoi punem vasul in aparat si mai setam programul FRY pentru 10 minute, intorcand din cand in cand carnea de pe o parte pe alta. Carnea se va colora frumos si va patrunde gustul usturoiului in ea.
Friptura-pui-in-bere-fara-alcool-preparata-la-Multicooker-5
Iese foarte buna, ca si cand ar fi gatita la ceaun!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Arhive



retetemerisor.ro Web analytics