Supa de rosii cu galuste bavareze

de 3retetemerisor
10831 vizualizări
Supa de rosii cu galuste bavareze

Foarte buna a iesit aceasta supa de rosii cu galuste bavareze!

Mi-au placut mult galustele bavareze, cand le-am descoperit preparand o reteta de la Sidy, pentru provocarea Week-end cu spor.

Le-am mai facut de cateva ori de atunci, iar azi am zis sa le incerc si intr-o supa dulce-acrisoara, de rosii.
Foarte bine s-au asortat la aceasta supa!
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru galuste:
  • 4 chifle de 1 zi
  • 50 g pesmet
  • 2 oua
  • 75 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 2 gogosari copti
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 120 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 750 ml apa, pentru fiert galustele
  • Pentru supa:
  • 2 conserve de rosii decojite, in suc de rosii
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • sare dupa gust
  • boia de ardei iute
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3-4 frunze busuioc verde
  • apa in care au fiert galustele

[/ingredients]

Portii:8;
Timp de preparare: 40 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Mai intai pregatim galustele bavareze

Rupem chiflele in bucati mai mici si le punem intr-un vas.
Tocam gogosarii marunt si il adaugam peste bucatile de chifle.
Punem uleiul impreuna cu untul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam totul peste ingredientele din vas.
Adaugam si patrunjelul tocat marunt.
Amestecam ouale bine cu un praf de sare, adaugam laptele si punem amestecul rezultat, peste celelalte ingrediente.
Amestecam bine compozitia, cu mana, apoi adaugam piper, nucsoara si sare dupa gust si la final, treptat, pesmetul, amestecand continuu, pana cand obtinem o pasta omogena.
Cu mainile umezite in apa, formam galustele de marimea unei mingi de ping pong.

Preparare supa de rosii cu galuste bavareze

Punem apa cu putina sare la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam galustele in ea.
Le lasam sa fiarba pana cand se vor ridica la suprafata apei, apoi stingem focul.
Pentru supa de rosii, tocam ceapa solzisori si o punem la inabusit in ulei si putina zeama de la galuste.
Lasam ceapa sa se prepare bine, picurand cand si cand din zeama.
Rosiile decojite le punem in robot impreuna cu sucul in care au stat si le mixam bine, apoi le adaugam peste ceapa bine patrunsa.
Le lasam sa dea intr-un clocot, apoi le gustam si le asezonam cu condimente.
Eu pun cate un praf de condimente, amestec bine, las sa dea intr-un clocot si gust, apoi mai adaug sau nu condimente.
Curatam usturoiul si il trecem prin presa, apoi il adaugam peste sosul de rosii si dupa cateva minute adaugam galustele si apa in care au fiert, precum si frunzele de busuioc tocate marunt.
Mai lasam vasul pe foc pentru 5-10 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Tips pentru supa de rosii cu galuste bavareze

Se pot folosi rosii proaspete si eu folosesc, dar atunci cand ma satisface gustul lor, adica de la mama din gradina.
Optional se poate adauga o lingurita de zahar, daca rosiile sunt acrisoare.
Supa se poate servi alaturi de felii subtiri si crocante de bacon.

Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-11

Supa de rosii cu galuste bavareze

Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-1 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-2 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-3 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-4 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-5 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-6 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-7 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-8 Supa-de-rosii-cu-galuste-bavareze-9

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

6 comentarii

Laura Nechita 10 iunie 2015 - 9:54

Dementiala! Nu pot sa cred ce faine sunt galustele alea. Urmatoarea pe lista e supa asta! Big like, Merisor! Big like!

Răspuns
Maria Udrea 10 iunie 2015 - 10:03

Laura, deci le-am facut si cu diverse sosuri si fripturi, dar tare bine s-au asortat si in aceasta ciorba! Muah!

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 10 iunie 2015 - 10:21

Da musai vin la masa.Mor aci de pofta Merisor draga.Pup!

Răspuns
Maria Udrea 10 iunie 2015 - 11:15

Te pup, Mihaela! Cu drag te-as primi la masa mea!

Răspuns
Mihaela 28 decembrie 2015 - 10:38

ce bine gatesti, Merisor ! Imi place mult, tot ce faci !

Răspuns
Maria Udrea 28 decembrie 2015 - 11:59

Puup, Ela! ma faci sa rosesc. 🙂 Nu stiu daca chiar gatesc bine, dar din cand in cand chiar ma straduiesc :)))))

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: