Tocanita de ciuperci cu piept de pui

de 3retetemerisor
13304 vizualizări

Ador multicooker-ul pe caldurile astea!
Isi face treaba fara a degaja abur sau caldura in jurul lui si nu trebuie sa il supraveghem.
De data aceasta am ales sa prepar o tocanita de ciuperci cu piept de pui tare gustoasa.
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 600 gr piept de pui
  • 4 cepe mari
  • 1 ardei capia
  • 1 capatana usturoi
  • 120 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • piper
  • 3 linguri smantana
  • sare dupa gust

[/ingredients]
Portii: 4;
Timp de preparare: sub 90 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, le spalam si le lasam la scurs, apoi le feliem impreuna cu coditele.
Ceapa si ardeiul, curatate si spalate le taiem julien.
Pieptul de pui, il portionam si presaram peste el piper si sare.
Tocanita-ciuperci-piept-pui-1
Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent, iar de la butonul MENU setam programul FRY pentru 30 de minute.
Cand se incinge uleiul, adaugam bucatile din piept de pui si le lasam sa se prajeasca intorcandu-le de pe o parte pe alta, din cand in cand.
Tocanita-ciuperci-piept-pui-2
Cand pieptul isi schimba culoarea si incepe sa se patrunda, il scoatem pe un platou, iar in vas adaugam ceapa impreuna cu ardeiul.
Asteptam pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam ciupercile.
Tocanita-ciuperci-piept-pui-3 Tocanita-ciuperci-piept-pui-4
Amestecam ingredientele din vas cu spatula din dotare si le lasam sa se inabuse pana la finalizarea timpului setat.
Dupa expirarea timpului, gustam din lichidul rezultat si adaugam pieptul de pui si putina sare.
Inchidem capacul si setam programul STEW pentru 45 de minute.
Pe la jumatatea timpului, deschidem capacul si adaugam condimentele si mai potrivim de sare daca este cazul.
Tocanita-ciuperci-piept-pui-5
Curatam usturoiul si il presam, apoi il frecam cu putina sare si adaugam smantana.
Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului diluam amestecul de usturoi si smantana cu zeama calda din mancare, iar apoi il adaugam in mancare putin cate putin si amestecand energic sa nu se branzeasca smantana.
Cand timpul a expirat, deconectam aparatul de la sursa de curent si adaugam mararul tocat.
Tocanita-ciuperci-piept-pui-6

Pofta buna!
NOTA

Mancarea va iesi mai gustoasa daca in ea se va adauga ardei copt.
Se serveste calda cu mamaliguta.

Tocanita-ciuperci-piept-pui-7

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

4 comentarii

Cristina's World 9 iulie 2015 - 9:09

Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
Te astept cu mare drag la provocarea "Virtual hug" http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
Multumesc anticipat! 😀

Răspuns
Maria Udrea 9 iulie 2015 - 9:55

Multumesc frumos, Cristina si pentru invitatie si pentru vorbele frumoase si gandurile bune!
Eu deja am postat pentru provocarea "Virtual Hug" 🙂

Răspuns
Diaconta 11 iulie 2015 - 18:30

Ahhhh ce mancare buna ai facut iar.

Răspuns
Maria Udrea 12 iulie 2015 - 4:18

Dia >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: