Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

de 3retetemerisor
4574 vizualizări

Abia asteptam sa testez niste turte la Panini Maker Breville, iar rezultatul a fost peste asteptari de bun.
Gata, de acum la micul dejun ii voi intampina cu cate o turta calda, ca se fac rapid si sunt foarte bune unse cu unt si miere sau dulceata.
Si nu dureaza mult, 30 minute lasam aluatul la crescut si in 10-15 minute preparam turtele la aparat.
Si asta nu e tot, tineti aproape ca mai vin si cu alte preparate la acest minunat aparat!
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 450 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1/4 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 50 gr unt

[/ingredients]

Portii: 4;
Timp de preparare: 45 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Incalzim usor laptele impreuna cu untul, nu trebuie sa fie fierbinte, doar sa se dilueze usor untul sa putem lucra cu el.
Cernem o parte din faina intr-un bol, restul o pastram pentru ca nu vom sti de la inceput cata faina intra, depinde si de tipul acesteia si de ingredientele folosite.
Eu am folosit lapte de vaca, de la tarani si unt de la LIDL cu 65% grasime.
Dizolvam in lapte si zaharul si sarea.
Zaharul se pune pentru a ajuta drojdia sa fermenteze mai rapid, dar este optional.
Amestecam faina din bol cu drojdia si facem o adancitura la mijlocul acestora.
Turnam laptele treptat, amestecand cu o spatula si adunand faina de pe margini catre centru si de asemeni, turnam si otetul.
Otetul se pune pentru a se mentine turtele pufoase, daca nu se vor consuma imediat.
Se mai poate adauga si putin bicarbonat, tot pentru acest efect, dar daca se prepara putine, cat sa se consume la o masa, nu este nevoie.
Cand aluatul se ingroasa, il rasturnam pe masa de lucru infainata si il framantam pana obtinem un aluat nelipicios si nu foarte tare.
Acoperim aluatul si il lasam la crescut aproximativ 30 de minute, timp in care el isi va dubla volumul.

Apoi impartim aluatul in patru si formam niste sfere pe care le intindem in strat subtire, cam de 3-4, maxim 5 mm.

Turte-Panini Maker-Breville-1 Turte-Panini Maker-Breville-2

Conectam Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam sa se stinga ledul verde, apoi transferam aluatul de turta in interiorul acestuia, inchidem capacul si asteptam.

Turte-Panini Maker-Breville-3 Turte-Panini Maker-Breville-4

Timpul de coacere va fi ceva mai indelungat decat la clatite, cam de 3-4 minute.
Dupa ce se aprinde ledul, ne uitam la turta din aparat si daca este cazul (si este), o mai lasam pana se rumeneste frumos la suprafata.

Procedam la fel si cu restul aluatului si vom obtine niste turte delicioase si de toata frumusetea.

Turte-Panini Maker-Breville-5 Turte-Panini Maker-Breville-6

Vor iesi mai subtiri decat in tigaie, pentru ca trebuie coapte bine si in interior.

Bun, tare bun acest aparat, abia astept sa-l testez si la alte preparate!
Un mare plus al acestui aparat este acela ca nu degaja caldura, asa cum ar degaja flacara de la aragaz.
Vi-l recomand cu incredere si daca doriti detalii despre el, gasiti aici.

Sper sa va fie de folos reteta mea de Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville!

Turte-Panini Maker-Breville-8 Turte-Panini Maker-Breville-9

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: