Negresa din albusuri cu ciocolata si nuci

de 3retetemerisor
9473 vizualizări
Negresa din albusuri cu ciocolata si nuci

Aveam 8 albusuri la congelator si ma incurcam mereu de ele cand voiam sa mai pun ceva, asa ca le-am scos, le-am dezghetat si am incropit o negresa din albusuri cu ciocolata si nuci de toata frumusetea si tot deliciul.

Este prima data cand testez negresa doar cu albusuri, dar tare incantata am fost de rezultat si mai incantat a fost unul dintre baietii mei care adora negresa.

Ingrediente

  • 8 albusuri de ou
  • 10 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 150 gr nuca macinata grosier
  • 150 gr faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie

Portii: 20;
Timp de preparare: 60 minute;
Dimensiuni tava: 23/36 cm

Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru Negresa din albusuri cu ciocolata si nuci

Lasam albusurile la temperatura camerei, o perioada buna de timp, pentru a se mixa bine.
Rasnim zaharul sa scurtam timpul de mixare.
Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul si le lasam sa se raceasca usor.
Macinam nuca, dar avem grija sa ramana mai grosiera, ca-i placut sa o simtim prin prajitura.
Cernem faina impreuna cu praful de copt.
Bicarbonatul il stingem in 1/2 lingura, zeama de lamaie.

Preparare Negresa din albusuri cu ciocolata si nuci

Presaram sarea peste albusuri si le mixam energic la treapta superioara a mixerului pana cand obtinem o bezea spumoasa.
Adaugam treptat zaharul si 1/2 lingura zeama de lamaie, iar la final, bicarbonatul stins.
Pentru reusita prajiturii, trebuie sa obtinem o bezea tare, care nu va cadea de pe peretii vasului daca il intoarcem invers.
Scoatem mixerul din bezea si il inlocuim cu o spatulă.
Adaugam peste bezea, in fir subtire, ciocolata topita si usor calduta, esenta de rom si amestecam compozitia usor si de jos in sus, pentru a nu se lasa bezeaua prea rau.
Nu trebuie sa ne speriem ca se va lasa usor, nu are cum sa nu se lase la greutatea compozitiei cu ciocolata.
Adaugam nuca, amestecand tot usor, apoi treptat faina.
Urmarim sa obtinem un aluat cu o consistenta ceva mai groasa decat la chec, trebuie sa fie mai groasa, altfel prajitura nu va creste, iar nuca se va lasa la baza prajiturii.

Negresa-din-albusuri-si-ciocolata-1

Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia in ea, o nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 40-45 minute, dar nu uitam si de testul cu scobitoarea, ca nu toate cuptoarele coc la fel.

Negresa-din-albusuri-si-ciocolata-2

 

Portionam prajitura bine racita, dar daca poftim, putem sa taiem din margini ca e asa de buna si caldaaa!! :))))

Negresa-din-albusuri-si-ciocolata-4

NOTA

  • Cantitatea de faina depinde de consistenta celorlalte ingrediente: de cat de bine s-a mixat bezeaua, de tipul ciocolatei(eu am folosit tableta de 200 gr de la LIDL – Bellarom Noir, care este amaruie), etc.

Negresa-din-albusuri-si-ciocolata-5

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

8 comentarii

Lubita Iancu 19 august 2015 - 16:21

Uite cum faceam eu o prajiturica buna,buna de la tine!! am un borcan de albusuri la congelator si ma pun pe treaba;
Pup Merisor si multumesc!

Răspuns
Maria Udrea 19 august 2015 - 17:10

Lulu drag, tare buna a iesit, maine mi-am propus sa o repet.
Pup si eu cu drag!

Răspuns
Anonim 20 august 2015 - 5:34

Pretty component to content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I get in fact loved
account your blog posts. Anyway I will be subscribing for your feeds or
even I fulfillment you access consistently fast.

Here is my homepage … Stormfall Rise Of Balur Cheats

Răspuns
Retete-Haplea 23 august 2015 - 11:31

Arata grozav!

Răspuns
Maria Udrea 25 august 2015 - 16:07

Multumesc, Victor!

Răspuns
vero 24 ianuarie 2016 - 6:35

Tare bine arata si eu o voi face azi ca am si eu 9 albusuri la frigider si sincer nu stiam ce sa fac cu ele,dar tu esti salvarea mea mai ales ca si noua ne place negresa
Te pup si mersi pentru reteta

Răspuns
Maria Udrea 24 ianuarie 2016 - 10:20

Vero, mie tare mult mi-a placut textura la aceasta prajitura.
Pup si eu si ma bucur ca iti folosesc drept inspiratie.

Răspuns
Maria Udrea 24 ianuarie 2016 - 10:20

Vero, mie tare mult mi-a placut textura la aceasta prajitura.
Pup si eu si ma bucur ca iti folosesc drept inspiratie.

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: