Budincă aperitiv cu șuncă și ardei

de 3retetemerisor
36694 vizualizări
Budincă aperitiv cu șuncă și ardei

Această budincă aperitiv cu șuncă și ardei este foarte gustoasă și aspectuoasă, cu o multitudine de culori, mai ales dacă folosim și ouă de țară să obținem acel galben intens.

Rețeta aceasta am ales-o din categoria Aperitive cu personalitate, de pe minunatul blog al Victoriei Gabriela – Vicky cea draga.

De fiecare dată când o prepar are mare succes.

Se mai pot adăuga și măsline verzi și negre pentru a obține un frumos mozaic, însă ai mei nu prea agrează măslinele, așa că o las simplă.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 5 ouă
  • 5 linguri smântână
  • 6 linguri făină
  • 300 g șuncă
  • 2 buc ardei gras, roșu
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • un praf sare
  • un praf piper
  • un praf cimbru

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim ingredientele

Tăiem şunca presată în cubuleţe mici.
Tot în cubuleţe mici tăiem şi ardeiul, după ce l-am spălat şi curăţat de cotoare, seminţe şi nervuri.
Pătrunjelul îl spălăm şi îl tocăm mărunt.

Preparare budincă aperitiv cu șuncă și ardei

Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm smântâna, omogenizăm compoziţia, adăugăm făina, condimentele şi omogenizăm din nou.
Urmează pătrunjelul verde, şunca presată şi ardeiul.

Tapetăm o formă termorezistentă cu hârtie de copt, pe care o ungem cu puţin unt sau ulei şi întindem compoziţia de budincă în ea.

Eu recomand să se ungă hârtia de copt, pentru că am eu o experienţă în care această s-a lipit de o astfel de budincă, neavând grăsime în compoziţie.
Dăm forma cu budincă aperitiv cu șuncă și ardei la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau până când budinca se rumeneşte frumos la suprafaţă.

Lăsăm budinca să se răcească uşor, apoi o răsturnăm pe o planşetă şi înlăturăm hârtia de copt.
O portionam rece, pentru a se tăia frumos.

Servim delicioasa budincă aperitiv cu șuncă și ardei, cu ketchup sau cu o cană de iaurt, la micul dejun sau de ce nu, la cină.
Dar o putem servi şi ca aperitiv la o masă de sărbătoare şi cu siguranţă ne vom încânta şi musafirii.
Mulţumesc, Vicky, pentru minunata reţetă, pe care ţin să te anunţ că am făcut-o de două ori, dar prima dată n-am avut şanse să o pozez, pentru că s-au repezit fomiştii la ea!

Sper că reţeta mea de budincă aperitiv cu şuncă şi ardei să va fie de folos!

[/preparare]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: