Tagliatele cu legume mexicane si bacon

de 3retetemerisor
2863 vizualizări
Tagliatele cu legume mexicane si bacon

Imi plac mult pastele, pentru ca le pot prepara in diverse moduri si rapid cum sunt si aceste  tagliatele cu legume mexicane si bacon!

Si mai ales imi place diversitatea de paste.

Reteta de fata am preparat-o rapid cu ce am mai gasit prin frigider, respectiv congelator.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 200 g tagliatele
  • 2 cepe galbene
  • 4 catei de usturoi
  • 5-6 rosii
  • 1 ardei kapia
  • 1 gogosar
  • 50 g unt
  • 250 g bacon
  • 450 g legume mexicane, congelate
  • apa
  • sare
  • piper
  • frunze proaspete de busuioc
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 lingura zahar
  • 100 g parmezan

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Fierbem tagliatelele in apa clocotita cu sare pentru 15 minute.

Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-1 Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-2

Pregatim sosul pentru tagliatele cu legume mexicane si bacon

Tocam ceapa solzisori si usturoiul rondele si le calim in untul topit, pana cand ceapa devine translucida.

Adaugam apoi rosiile tocate in cuburi, iar peste 10-15 minute, ardeii curatati de seminte si nervuri si trecuti prin blender.

Lasam sosul sa fiarba la foc incet, pana cand scade la jumatate si pe parcursul fierberii il asezonam cu sare si condimente.

Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-3 Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-4 Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-5 Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-6

Fierbem legumele in apa clocotita cu putina sare, pentru 15 minte, apoi le scurgem, iar in apa respectiva fierbem si pastele.

Adaugam legumele fierte peste sosul de rosii si ardei, cu 5 minute inainte de a stinge focul.

Baconul, taiat in fasii subtiri il prajim separat in putin ulei, pana cand devine usor crocant, apoi il scurgem bine de grasime si il adaugam tot in sosul de rosii.

Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-7 Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-8

Eu am adaugat si cateva fasii de sunca presata.

Servim tagliatele cu legume mexicane si bacon, presarate cu parmezan.

Tagliatele-cu-legume-mexicane-si-bacon-9

Tips pentru Tagliatele cu legume mexicane si bacon

  • Peste ceapa care se caleste in unt, adaugam si o lingura de zahar, astfel ceapa va capata acel gust placut de caramelizat.
  • Sarea nu se adauga de la inceput in sos, pentru a nu se forma prea mult lichid.
  • Abia dupa ce sunt preparate cam trei sferturi, adaugam sarea si alte condimente.
  • Gustul se va accentua mai mult daca sarea este adaugata spre final.Acest pont l-am auzit la Vladutz, bucatarul de la Neatza.

Sa va fie de folos!

[/preparare]

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

8 comentarii

Laura Din 29 septembrie 2015 - 13:31

Ador pastele! :X Arata foarte bine! :-*

Răspuns
Maria Udrea 29 septembrie 2015 - 13:55

Pup, Laura! multumesc!

Răspuns
Pr.Victor 29 septembrie 2015 - 16:58

Meri, am trecut să văd meniul. Nu contest că-s bune, ingredientele vădesc asta, aspectul e minunat, dar cum ştii, eu sunt omul simplu de la ţară care încă nu s-a acomodat perfect cu "importurile" culinare. Mănânc paste, dar mănânc rar. Dacă nu eram modest m-aş fi lăudat cu sinceritatea, nu? :)))
Efortul tău şi aspectul felului prezentat merită nota maximă.

Răspuns
Maria Udrea 29 septembrie 2015 - 18:31

Padre, ador sinceritatea ta. 😀
Eu am inceput sa prepar destul de des paste in diverse combinatii ca se fac repede, iar baietilor le plac.
Despre Adi…ca si tine, nu se da in vant dupa ele, dar serveste o portie.
Multumesc de vizita si apreciere!

Răspuns
Lubita Iancu 1 octombrie 2015 - 5:13

Mmmmm ce mult imi plac pastele pregatite in orice fel,nu conteaza!!
Pup Merisor!

Răspuns
Maria Udrea 1 octombrie 2015 - 16:08

Lulu si mie imi plac in orice combinatie. Pup cu drag!

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 1 octombrie 2015 - 19:04

Bune tare pentru Diana mea.Arata minunat.Eu nu-s deloc prietena cu pastele.

Răspuns
Maria Udrea 1 octombrie 2015 - 19:43

Mihaela, nici sotul meu nu e prietenos cu pastele :)))) Dar eu si baietii servim.

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: