Carne de porc in sos cu ceapa caramelizata

de 3retetemerisor
11370 vizualizări
Carne de porc in sos cu ceapa caramelizata

Cand o mancare iese buna de te lingi pe degete e riscant sa se termine repede, asa cum am patit eu cu aceasta Carne de porc in sos cu ceapa caramelizata.

Speram sa mai ramana putin din ea si pentru a doua zi, dar pentru ca am servit-o cu mamaliguta, n-a mai ramas decat o portie de mamaliguta :))))
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1500 gr carne de porc slaba
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 2 capatani usturoi
  • 200 gr pasta de rosii cu ardei copti
  • condimente: piper, cimbru, busuioc, boia de ardei iute si dulce
  • sare dupa gust
  • 3 foi dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml otet balsamic

[/ingredients]
Portii: 4;
Timp de preparare: sub 60-70 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]

Cum preparam reteta Carne de porc in sos cu ceapa caramelizata.

Spalam carnea, o taiem cubulete si o lasam la scurs, apoi o condimentam si o saram si o lasam la rece 30 de minute.
Intr-un vas cu capac, punem uleiul la incins si adaugam carnea.
DSCF3807
O amestecam de cateva ori sa se rumeneasca usor, timp de cateva minute, apoi adaugam vinul, foile de dafin, punem capacul si o lasam la foc incet sa se inabuse bine, mestecand in ea ocazional.
Cand incepe sa se patrunda bine(cam dupa 35-40 de minute) adaugam pasta de rosii si usturoiul strivit si mai lasam vasul pe foc 10 minute, timp in care preparam si ceapa caramelizata.
DSCF3810
Punem cele doua linguri de ulei la incins si adaugam ceapa taiata solzisori si cativa stropi de apa( facem asta pentru a iesi mai mult inabusita decat prajita, pentru ca e mai sanatoasa asa)
Presaram si putina sare si amestecam continuu pana cand ceapa devine translucida, apoi adaugam zaharul.
DSCF3892
Cand zaharul se topeste, incepem sa picuram otetul balsamic si amestecam continuu sa se aromatizeze toata ceapa.
Adaugam ceapa caramelizata peste carnea din vas, o mai amestecam de cateva ori, pe foc dupa care dam vasul deoparte si adaugam patrunjelul tocat.
DSCF3900
Este delicioasa si satioasa aceasta carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata!
Sa va fie de folos!
Carne de porc in sos cu ceapa caramelizata

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: