Friptura frageda de porc in crusta de mustar

de 3retetemerisor
6003 vizualizări
Friptura frageda de porc in crusta de mustar

Foarte reusita această friptura frageda de porc in crusta de mustar!

Am tot vazut diverse retete de friptura in sos de mustar si am zis sa incerc si eu ceva de acest gen.
Eu am asezonat sosul dupa gustul nostru, cu condimentele pe care le-am avut la indemana.
Mi-a placut la aceasta friptura in special fragezimea carnii, la interior și culoarea ei roze.

Friptura-porc-crusta-mustar-8
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 kg carne de porc (coaste+muschi)
  • 3 linguri mustar cu miere
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 praf piper
  • amestec de condimente, rase
  • 1 praf busuioc
  • 1 lingura sare

[/ingredients]
Portii: 8;
Timp de preparare:60 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ingredientele

Spalam carnea și o stergem cu prosoape absorbante.

O intepam din loc in loc si o frecam cu putina sare.
Curatam usturoiul si il pisam cu sare, apoi il fecam cu uleiul de masline ca pentru mujdei.
Il adaugam peste mustar , apoi presaram condimentele si omogenizam bine totul.

Friptura-porc-crusta-mustar-1 Friptura-porc-crusta-mustar-3

Trecem carnea prin acest amestec și o ungem pe toate partile, masand-o bine.

O introducem intr-o punga pe care o vom lega la capat, apoi o vom tine la frigider cel putin o ora.
Eu am tinut-o cam trei ore, pentru a fi sigura ca se intrepatrund bine aromele.

Friptura-porc-crusta-mustar-5 Friptura-porc-crusta-mustar-6

Preparare friptura frageda de porc in crusta de mustar

Scoatem carnea din punga și o asezam intr-un vas termorezistent cu capac.

O dam la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.

pe la jumatatea timpului, o intoarcem de pe o parte pe alta.
In ultimele 15 minute, scurgem lichidul din vas, ca se formeaza destul de mult.

Lasam vasul fara capac, intorcand carnea de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.

Friptura-porc-crusta-mustar-7 Friptura-porc-crusta-mustar-8

NOTA

In lichidul rezultat de la friptura, preparati niste cartofi!

Eu asa am facut si au iesit tare buni.

I-am mai asezonat si cu rozmarin si boia de ardei.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: