Pastrarea prospetimii carnii cu ajutorul FoodSaver – aparatul pentru vidat

de 3retetemerisor
1737 vizualizări

 

 

Azi, zi de octombrie-brumar, plec eu la piata cu portofelul nu prea plin, doar cu o suma calculata pentru a cumpara ultimele provizii de fructe si legume proaspete, din care sa imi prepar zacusca, muraturi si alte conserve, ultimele, zic eu, pe anul asta.

Ajung in piata si incep sa studiez, marfa, preturile, cand ma striga nenea macelarul dintr-un colt al pietei:

– Doamna, doamna, am adus carne proaspata de porc si vita, din aia de cereti dumneavoastra cand treceti pe la toneta mea, veniti sa vedeti!

– Multumesc, zic eu, dar acum am venit dupa legume, ca s-a cam dus sezonul lor si vreau sa mai prind si eu ceva marfa buna.

Dar intru totusi in magazinul lui, sa vad despre ce vorbeste.

– Ia uitati ce suculenta este, ce culoare, acum va toc si carne asa cum o doriti dumneavoastra. Haideti, luati acum cat este proaspata!

Si tot privind la carnea proaspata, mai ales la cea de porc, imi fac eu niste calcule in gand: am mancare facuta pentru doua zile, daca iau carnea de azi, peste doua zile cand vreau sa prepar din ea, nu mai e chiar proaspata.

Ba mai mult, odata chiar am aruncat niste carne de vita, pentru ca, tinand-o in frigider cateva zile, a prins un miros urat de a trebuit sa curat instant tot frigiderul. Si nu am aruncat numai carnea, ci si alte alimente care imprumutasera acel miros, facand astfel o mare risipa de alimente si bani.

Hmmm, sa iau sa pun cateva pachete la congelator, ca e cam gol si le desfac peste o saptamana, sau sa vin in piata peste o saptamana…

Dar in timp ce eu imi faceam calcule, nenea macelarul imi si tocase 2 kg de carne proaspata, imi si curatase niste muschiulet si niste costite, exact ce stia el ca eu comand de cate ori ii trec pragul magazinului.

Si bine a facut, pentru ca instant mi-am adus aminte ca am cum sa pastrez prospetimea carnii cu ajutorul aparatului pentru vidatFoodSaverde laFoodSaver Romania, de pana la 5 ori mai mult timp decat prin metodele clasice de conservare.

Si iata ca mi-am golit portofelul in buzunarul lui nenea macelarul si am plecat acasa cu carne in loc de legume si fructe, dar a meritat.

O parte din carne am vidat-o in pungile speciale FoodSaver si am pus-o la congelator, iar o parte am vidat-o si am pastrat-o in frigider pentru a o prepara peste cateva zile.

Si uite asa cei de laFoodSaver Romaniasi cei de laBucataras.romi-au oferit oportunitatea de a spune “stop risipei alimentelor” si le multumesc pe aceasta cale.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

1 comentariu

Maria Udrea 31 octombrie 2015 - 4:55

Pentru anonimii care se dau isteti: carnea tocata SE CONGELEAZA!!! 😀

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: