Pastrarea prospetimii lactatelor cu ajutorul aparatului pentru vidat FoodSaver

de 3retetemerisor
2547 vizualizări

 

In weekend-urile in care o vizitez pe mama mea draga, ma intorc de acolo cu o diversitate de lactate proaspete, de la vacuta pe care ea o ingrijeste cu multa atentie si mare drag.

Asa batrana si bolnavioara cum este, ne asteapta cu frigiderul plin de lapte proaspat muls, branza de mai multe feluri, smantana si unt.

Branzeturile, untul si smantana sunt preparate natural, fara aditivi, chiar si cheagul pentru prepararea casului si-l prepara, uneori, singura dupa metodele vechi, din intestine de oaie sau de vitel, asa cum a invatat ea de la parinti si bunici.

Imi plac lactatele proaspete, mai ales branza, dar din pacate nu rezista mai mult de doua-trei zile in frigider, indiferent cum le-as depozita, in pungi sau casserole.

Dupa cateva zile, gasesc o depunere galbuie la suprafata lor si automat isi schimba gustul si sunt nevoita sa curat acea depunere, sau chiar sa arunc branzeturile si uite asa se risipesc niste produse naturale, pe care nu multi au posibilitatea sa le procure, din pacate.

Am incercat sa le pastrez prospetimea si prin metoda clasica de congelare, dar nu mai au acelasi gust si in plus, dupa dezgetare devin usor apoase.

Varianta sa pastrez branza in saramura nu prea ma incanta, cu toate ca o folosesc si pe aceasta, dar sarea aceea multa, dauneaza organismului, iar in momentul in care tinem branza la desarat, aceasta isi pierde proprietatile nutritive.

Insa, am gasit o solutie usoara si foarte utila, aparatul de vidatFoodSaver.

Cu ajutorul acestuia, se poate prelungi prospetimea alimentelor cu aproximativ de cinci ori mai mult decat prin metodele clasice.

Pentru pastrarea lactatelor de care povesteam mai sus, am folosit caserolele de plastic, pe care odata sigilate, le-am depozitat in frigider, iar in momentul desigilarii, daca nu consumam tot continutul caserolei, aceasta se poate resigila, pastrand in continuare continutul proaspat pentru cateva zile.

Metoda de vidare si sigilare este simpla, se pune preparatul respectiv in caserola, se inchide capacul, iar cu ajutorul unui furtunel, cu care este dotat aparatul de vidare, se scoate aerul din caserola, apoi aceasta se sigileaza automat.

Mai multe detalii puteti gasi aici: www.foodsaver-romania.ro.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: