Mancare de ciuperci cu praz si specialitati de porc afumate

de 3retetemerisor
3056 vizualizări
Mancare de ciuperci cu praz si specialitati de porc afumate

Pentru ca este sezonul prazului sa profităm de gustul lui, intr-o mancare de ciuperci cu praz si specialitati de porc afumate.

Am scris specialitati de porc afumate, pentru ca nu am pus numai un fel de carne, ci mai multe.

Am pus de fapt tot ce mai aveam prin frigider, specialitati de porc afumate, achizitionate de la targul de toamna, organizat cu ocazia sarbatorii recoltei, la Pitesti.
[ingredients title=”Ingrediente”]

 

  • 350 gr ciuperci proaspete
  • 4 fire praz
  • 5 catei de usturoi
  • 400 gr specialitati de porc afumate: fleica, muschi, sunculita
  • 120 ml ulei
  • 200 gr rosii cu zarzavat
  • 2 linguri ketchup dulce
  • piper
  • 2 foi dafin
  • cimbru

[/ingredients]

Portii: 4;
Timp de preparare: sub 60 minute

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim ingredientele

Curatam ciupercile de pelicula protectoare, le rupem coditele si le spalam bine.
Le lasam intr-o sita la scurs.

Curatam usturoiul si il tocam rondele.

Tocam rondele si prazul.
Feliem specialitatile de porc, mai subtire.

Preparare mancare de ciuperci cu praz si specialitati de porc afumate

Punem feliile de carne la rumenit, in ulei incins, intorcandu-le de pe o parte pe alta.
Cand se coloreaza frumos, le scoatem cu o paleta si le asezam pe fundul unui vas termorezistent.
Eu am folosit un vas de yena cu capac.
Tocam palariile ciupercilor in patru si le adaugam peste uleiul incins, cel in care am rumenit carnea.
Nu punem toate ciupercile odata, doar cat sa se acopere fundul vasului, pentru a le putea intoarce lejer pe fiecare, sa se soteze frumos.
Daca le vom pune pe toate odata, vor lasa multa apa si atunci mai mult se vor fierbe decat praji.
Adaugam si cozile ciupercilor, taiate rondele.
Ciupercile sotate, le adaugam peste carnea din vas, iar peste ele taiem rondele si cateii de usturoi curatati.

Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-1 Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-2

Spalam prazul, ii indepartam foile de deasupra si pe cele vestejite daca este cazul si il feliem rondele.
Dupa ce am scos toate ciupercile din ulei, adaugam prazul si il lasam si pe el pe foc pentru cateva minute pana se va inmuia putin.
Prazul nu se va mai praji, deoarece in vas avem acum un amestec de ulei si zeama de ciuperci.
Adaugam si prazul peste ciupercile din vas, iar in vasul de pe foc, punem rosiile cu zarzavatul si ketchupul.

Nu mai lasam vasul mult pe foc, doar cateva minute, dupa care gustam sa vedem in ce masura mai asezonam mancarea cu sare si condimente.
Adaugam si rosiile in vasul de yena, potrivim de sare daca mai este nevoie, punem si 2 foi de dafin si putin cimbru si dam vasul la cuptor, acoperit, pentru 15 minute la 180 de grade.

Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-3 Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-4

Este o mancare de ciuperci cu praz si specialitati de porc afumate, tare gustoasa!

Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-5 Mancare-de-ciuperci-praz-specialitati-porc-afumate-7

Sper sa va fie de folos!

[/preparare]

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

4 comentarii

Pr.Victor 26 noiembrie 2015 - 11:09

Eu votez pentru două porţii, desigur, după Crăciun, căci acum aleg doar prazul, mazărea şi ciupercile. 😀
Culoare şi bun gust, Meri, bravo!

Răspuns
Maria Udrea 26 noiembrie 2015 - 13:09

Padre si daca voiai acum nu aveam cum sa te servesc 😀
Reteta este veche, importata de pe bucataras, dar am zis s-o aduc si aici in casuta mea.
Multumesc pentru apreciere, buna alegere ai facut tu! >:D<

Răspuns
Laura Nechita 28 noiembrie 2015 - 20:06

Daca stiam ca trece Padre pe aici, veneam inainte sa iau tot :))))))) Muaah!

Răspuns
Maria Udrea 1 decembrie 2015 - 6:58

Muah, Laura! Padre tine post, trebuie sa-l servesc dupa sarbatori. 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: