Piept de pui cu tortelloni in sos alb

de 3retetemerisor
2854 vizualizări

Trebuie sa va spun ca aceasta reteta a fost notata cu nota maxima de catre baietii mei :X
Ca m-am profilat pe sosuri albe, cred ca v-am mai spus, doar combinatia este alta de fiecare data.
Chiar daca este o mancare calorica, este tare gustoasa si din cand in cand ne putem permite sa ne rasfatam papilele si cu astfel de preparate.

Piept-pu-tortelloni-sos-alb-9

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 kg piept de pui
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • boia de ardei
  • faina
  • 25 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 250 g mascarpone
  • 400 g smantana
  • 1 capatana de usturoi
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • 50 g parmezan
  • 600 g tortelloni cu spanac si ricota
  • apa
  • sare
  • marar verde
  • patrunjel verde

Piept-pu-tortelloni-sos-alb-1 Piept-pu-tortelloni-sos-alb-5

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pieptul de pui il taiem in fasii lungi pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de masline.

Piept-pu-tortelloni-sos-alb-2 Piept-pu-tortelloni-sos-alb-3

Le perpelim bine pe toate partile pana prind o crusta usor crocanta, apoi adaugam vinul, iar dupa cateva minute, adaugam usturoiul tocat marunt, smantana si mascarponele amestecate bine, apoi frunzele de busuioc si oregano.

Nu lasam sosul sa fiarba prea mult, un clocot sau doua.
Tortellonii ii fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa clocotita cu sare si ii adaugam in sosul alb, spre final de fierbere.
Tot dupa stingerea focului, adaugam si verdeata tocata marunt, nu punem multa, cateva fire din fiecare.

Piept-pu-tortelloni-sos-alb-4 Piept-pu-tortelloni-sos-alb-6

Servim pieptul de pui cu tortelloni in sos alb, cu parmezan ras si legume proaspete, sau salata de legume.
Sa va fie de folos!

Piept-pu-tortelloni-sos-alb-10

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Pr.Victor 9 noiembrie 2015 - 15:06

Cred că încep să îmbătrânesc, nu de alta, dar accept din ce în ce mai greu mâncărurile internaţionale. Am mâncat de fiecare dată, când am fost plecat pe undeva, tot ce era specific zonei. Am mâncat şi pe la câte un restaurant mâncăruri specifice altor state, bune, nimic de zis, dar parcă nu-mi merg la suflet, cum zice românul. Tu le-ai pregătit super, cel puţin în poză arată îmbietor, iar dacă băieţilor tăi le-a plăcut, înseamnă că şi gustul a fost de zile mari.
Super!

Răspuns
Maria Udrea 9 noiembrie 2015 - 19:35

Seara buna, Padre! >:D<
Dupa cum am mai spus, imi place sa diversific mancarurile asa incat de fiecare data sa fie altceva.
Si imi place cand ii surprind placut pe baieti, asta imi da o mare satisfactie si un imbold pentru si mai bine 🙂
Multumesc pentru apreciere si gandul bun, stii cat conteaza pentru mine!!

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: