Daca ne saturam de clasicul piure de cartofi, putem sa-l combinam in multe feluri, cum este și acest piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan.

Pana la urma piureul de cartofi este cea mai la indemana garnitura pe care o putem face. Asa ca putem jongla cu ingredientele dupa propria inspiratie si propriul gust.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • apa
  • sare
  • frunze de busuioc
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita zahar
  • 150 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 100 g parmezan
  • 200 ml lapte fierbinte
  • marar verde

Portii: 6-8;
Timp de preparare: 35 minute

Mod de preparare

Preparam sosul de ceapa caramelizata

Topim untul, adaugam si o lingurita de ulei de masline si calim ceapa rosie tocata fin.

Piure-cartofi-ceapa-caramelizata-parmezan-2 Piure-cartofi-ceapa-caramelizata-parmezan-1

Cand ceapa este patrunsa si isi schimba culoarea, adaugam zaharul.

Amestecam energic pentru a se carameliza ceapa uniform, o mai lasam putin sa se prepare si stingem focul.

Preparare piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi, apoi ii punem la fiert in apa rece cu sare.
Cand cartofii au fiert suficient, asa incat incep sa se paseze, ii scurgem de apa, adaugam 100 g unt si introducem blenderul in ei.

Ii pasam bine, diluandu-i cu lapte fierbinte, pana obtinem consistenta dorita.

Daca nu se paseaza bine si nu este cremos, trecem piureul prin sita.

Scoatem blenderul si adaugam ceapa caramelizata, frunze proaspete de busuioc si parmezanul ras.

Piure-cartofi-ceapa-caramelizata-parmezan-3 Piure-cartofi-ceapa-caramelizata-parmezan-4

Daca mai este nevoie, mai adaugam lapte fierbinte, depinde cum dorim consistenta piureului, noi il preferam usor moale.
In timpul servirii, adaugam marar tocat, sau patrunjel.

Noi l-am servit ca garnitura la ficat de pui in sos de rosii si a fost tare gustos!

Piure-cartofi-ceapa-caramelizata-parmezan-6

Sper ca reteta mea, piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan, sa va fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive