Gust bun, aspect placut, la acest tort de biscuiti de post, din categoria ”Torturi fara coacere” si mai ales, usor de facut!

Salamul de biscuiti, sau tortul de biscuiti iese foarte bun si de post, asa ca nu am ezitat si pe loc l-am preparat. 🙂

Ingrediente

 

  • 450 g biscuiti Petit Beurre
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g rahat multicolor
  • 50 g stafide aurii
  • un praf de sare
  • nuca de cocos pentru ornat

 

Portii: 20;
Timp de preparare: sub 15 de minute

Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru tort de biscuiti de post

Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut.

Taiem miezul de nuca grosier si cat mai uniform, daca se poate.

Rahatul il taiem in cuburi mai mici.

Hidratam stafidele in apa cu esenta de rom.

tort-de-biscuiti-de-post-1 tort-de-biscuiti-de-post-2

Preparare si asamblare tort de biscuiti de post

Amestecăm toate ingredientele într-un vas incapator.

Caramelizam 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai putin, in functie de cat de dulce dorim tortul, dar trebuie avut in vedere ca majoritatea ingredientelor sunt dulci.
Desfacem cacaua in putina apa rece, apoi adaugam si restul de apa trecuta la ingrediente si turnam acest amestec, treptat, peste zaharul caramelizat, de pe foc.
Amestecam energic, dar cu mare grija sa nu ne arda vaporii degajati, apoi lasam siropul la foc incet pana cand se topeste zaharul care se solidifica la contactul cu apa.
Ridicam siropul de pe foc, adaugam in el si zaharul vanilat, putina sare si esenta de rom si il turnam fierbinte peste ingredientele din vas, amestecand totul bine, pentru a se patrunde biscuitii si a se omogeniza amestecul.

Tapetam o forma de chec cu folie, intindem compozitia in ea si o presam bine.

tort-de-biscuiti-de-post-3 tort-de-biscuiti-de-post-4

Dam forma la frigider pentru cel putin o ora, apoi putem rasturna tortul pe platou si il putem orna cu nuca de cocos sau cacao.

tort-de-biscuiti-de-post-5 tort-de-biscuiti-de-post-6

Sa va fie de folos, reteta mea de tort de biscuiti, de post!

tort-de-biscuiti-de-post-7

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Maria Udrea
Bine ați venit în căsuța mea virtuală! Mă bucur că i-ați trecut pragul și vă invit, cu mare drag, să lecturați postările mele! Sunt o persoană simplă și tot simplu gătesc, rețete mai mult cu specific țărănesc, așa cum le-am învățat de la bunica și mama mea. Mă mai inspir din când în când și de pe blogroll, sau din cărți de specialitate, pentru că îmi place să aduc și ceva nou în bucătăria mea și ador când îi surprind plăcut pe cei cărora le gătesc cu mare drag. M-aș bucura nespus să știu că rețetele mele pot fi sursă de inspirație în bucătăriile voastre!
Blender profesional avansat G21
Blendere, storcătoare, deshidratoare
Cook & Play
Arhive