Tort de biscuiti de post. Cel mai simplu si indragit desert!

de 3retetemerisor
20592 vizualizări
Tort de biscuiti de post

Gust bun, aspect placut, la acest tort de biscuiti de post, din categoria ”Torturi fara coacere” si mai ales, usor de facut!

Salamul de biscuiti, sau tortul de biscuiti iese foarte bun si de post, asa ca nu am ezitat si pe loc l-am preparat. 🙂

Tort de biscuiti de post

Tort de biscuiti de post

Gust bun, aspect placut, la acest tort de biscuiti de post, din categoria ”Torturi fara… Dulciuri de post Tort de biscuiti de post. Cel mai simplu si indragit desert! European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

Ingrediente

  • 450 g biscuiti Petit Beurre
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g rahat multicolor
  • 50 g stafide aurii
  • un praf de sare
  • nuca de cocos pentru ornat

 

Portii: 20;
Timp de preparare: sub 15 de minute

Mod de preparare

Pregatim ingredientele pentru tort de biscuiti de post

Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut.

Taiem miezul de nuca grosier si cat mai uniform, daca se poate.

Rahatul il taiem in cuburi mai mici.

Hidratam stafidele in apa cu esenta de rom.

tort-de-biscuiti-de-post-1 tort-de-biscuiti-de-post-2

Preparare si asamblare tort de biscuiti de post

Amestecăm toate ingredientele într-un vas incapator.

Caramelizam 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai putin, in functie de cat de dulce dorim tortul, dar trebuie avut in vedere ca majoritatea ingredientelor sunt dulci.
Desfacem cacaua in putina apa rece, apoi adaugam si restul de apa trecuta la ingrediente si turnam acest amestec, treptat, peste zaharul caramelizat, de pe foc.
Amestecam energic, dar cu mare grija sa nu ne arda vaporii degajati, apoi lasam siropul la foc incet pana cand se topeste zaharul care se solidifica la contactul cu apa.
Ridicam siropul de pe foc, adaugam in el si zaharul vanilat, putina sare si esenta de rom si il turnam fierbinte peste ingredientele din vas, amestecand totul bine, pentru a se patrunde biscuitii si a se omogeniza amestecul.

Tapetam o forma de chec cu folie, intindem compozitia in ea si o presam bine.

tort-de-biscuiti-de-post-3 tort-de-biscuiti-de-post-4

Dam forma la frigider pentru cel putin o ora, apoi putem rasturna tortul pe platou si il putem orna cu nuca de cocos sau cacao.

tort-de-biscuiti-de-post-5 tort-de-biscuiti-de-post-6

Sa va fie de folos, reteta mea de tort de biscuiti, de post!

tort-de-biscuiti-de-post-7

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

3 comentarii

Tania Dabu 11 decembrie 2015 - 5:56

Cat de frumos arata la tine pe platou!
Le faci tu in asa fel de arata apetisante rau! 🙂

Răspuns
Tania Dabu 11 decembrie 2015 - 5:57

Am uitat sa zic, Eu adaug si putin ulei de masline ca sa fie mai cremos.

Răspuns
Maria Udrea 11 decembrie 2015 - 6:18

Multumesc, Tania! Sa stii ca m-am gandit si eu sa pun un strop de ulei, dar am renuntat. 😀

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: